NASILNI MALOLJETNICI

Palestinski taksi spalili tinejdžeri od 12 i 13 godina

U najnovijem slučaju uhićenja mladih Židova zbog napada na Palestince prekjučer je, pod sumnjom da su bacili zapaljivu bombu na vozilo s palestinskom obitelji koja je išla u kupnju, privedeno troje židovske djece. Osumnjičeni u dobi od 12 do 13 godina odgovarali su na pitanja o napadu koji se dogodio 16. kolovoza i u kojemu je ozlijeđeno šest osoba, od kojih dvoje ozbiljno.

Niz zločina

Taj je dan, naime, bačen Molotovljev koktel na taksi blizu izraelskog naselja Bat Ayin na palestinskoj Zapadnoj obali, a zapaljeno vozilo s dvoje djece se prevrnulo. Riječ je o drugom napadu tijekom ovog mjeseca, za koji su osumnjičeni mladi.

Incident su osudili američki State Department i izraelski premijer Benjamin Netanyahu, a u Izraelu se obnovila rasprava o moralnim vrijednostima i rasizmu kod židovske mladeži. Naime, samo nekoliko sati nakon napada na palestinski taksi skupina od 20-ak mladih Židova, među kojima je bilo i 13-godišnjaka, nasrnula je na palestinskog tinejdžera u središtu Jeruzalema i ostavila ga u kritičnom stanju.

Napad 15-godišnjakinje

Među glavnim osumnjičenicima za taj napad je 15-godišnja djevojka optužena da je mladića (17) izbola nožem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:45