KRIVI ZA UBOJSTVO

PAR IZ PAKLA DO SMRTI MUČIO I IZGLADNJIVAO 4-GODIŠNJEG DJEČAKA Mogli bi ostatak života provesti iza rešetaka

Maleni Daniel, rekao je sudac dok je čitao presudu bio je 'žrtva neshvatljive okrutnosti i nasilja'
 Screenshot/Sky News

Porota je donijela odluku u stravičnom slučaju koji je prošle godine šokirao Veliku Britaniju. Majka Magdalena Luczak (27) i njezin ljubavnik Mariusz Krezolek (34) koji su njenog 4-godišnjeg sina izgladnjivali i tukli do smrti, proglašeni su krivima za ubojstvo.

Maleni Daniel, rekao je sudac dok je čitao presudu bio je 'žrtva neshvatljive okrutnosti i nasilja'. Umro je od ozljede glave koju je zadobio od udarca. Bio je potpuno izgladnio i izgledao je kao da je izašao iz koncentracijskog logora.

Njegova majka 2006. doselila je u Veliku Britaniju iz Poljske. Dječaka je podrvgnula stravičnim mukama. Kupala ga je u hladnoj vodi, a nuždu je obavljao u krevet. Kada je bio žedan donosili su mu sol umjesto vode. Dnevno je pojeo samo pola sendviča pa je u posljednjim trenucima na životu imao jedva 10 kilograma.

- Mislim da je većina vas vidjela fotografije ljudi koji su bili u logorima. Tako je Daniel izgledao kada smo ga pronašli, ispričala je na sudu doktorica Karen McLachlan.

- To je jedno od najgorih ubojstava u mojoj karijeri. Oni su tog dječaka mučili mjesecima dok ga nisu ubili. Kada smo ga pronašli bio je kost i koža, komentirao je nakon presude vidno potresen inspektor Chris Hanson.

Njegov brat ili sestra, čiji spol i identitet ne smije biti otkriven zbog zakona u Velikoj Britaniji, svjedočio je o stravičnom mučenju koje se odvijalo u toj kući. Uz njegovo svjedočenje priloženi su i SMS-ovi o mučenju koje je su razmijenjivali majka i očuh.

Foto: Screenshot/You Tube

Maleni Daniel preminuo je od ozljeda koje su optuženi pripisali padu. Došao je u bolnicu prekasno te je nekoliko sati kasnije preminuo.

Sudac će u petak odrediti visinu kazne. Dječakov biološki otac novinarima je kazao kako je zadovoljan presudom te da se nada da će njegova bivša supruga i njezin partner ostatak života provesti iza rešetaka.

Policija istražuje i djelatnike u vrtiću od kojih niti jedan nije socijalnoj službi prijavio da se s djetetom događa nešto čudno. Zašto nitko nije reagirao i možda spasio život djetetu saznat će se nakon detaljne istrage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 14:40