PUŠTENI UZ JAMČEVINU

Paraolimpijci iz Jordana izbačeni s Paraolimpijade zbog seksualnih napada na žene i djevojčice

Optužena su dva dizača utega, obojica u invalidskim kolicima, i njihov trener.

Dva jordanska paraolimpijca i njihov trener morali su napustiti Paraolimpijske igre u Londonu i prije nego što su počele jer su optuženi za seksualno napastovanje nekoliko žena i djevojčica.

Optužena su dva dizača utega, obojica u invalidskim kolicima, i njihov trener. Prije početka Paraolimpijade u Londonu Jordanci su od 8. kolovoza bili na pripremama u Antrimu u Sjevernoj Irskoj, a tereti ih se za napastovanje u vremenu od 16. do 20. kolovoza.

Upali u svlačionicu

Od ponedjeljka su bili u pritvoru, ali uz osobno posredovanje jordanskog kralja Abdulaha II. sud u Londonderryju odlučio ih je pustiti uz jamčevinu od oko 800 dolara po glavi i dodatnu garanciju od 8000 dolara.

Dizač utega Omar Sami Kvaradi (31) optužen je za seksualne napade i voajerizam, jer je upao u žensku svlačionicu u sportskom centru u Artimu. Tereti ga se da je jednu 14-godišnjakinju najprije nagovorio da se fotografiraju, a potom ju je zgrabio među noge. Jedna 16-godišnjakinja je prijavila da su joj Jordanci blokirali put dok je šetala s društvom uz obalu rijeke pored sportskog centra. Jedan od njih gurnuo ju je prema Omaru, on ju je uhvatio oko struka i jako stegnuo, ali je ona uspjela pobjeći. Njegov odvjetnik ga je branio da nema noge od rođenja i da ne može osjetiti seksualno zadovoljstvo.

Oženjeni zlostavljač

Trener Fejsal Hamaš (35) optužen je da je dvije djevojčice nagovarao na seks, no on se brani da je samo fotografirao cure u Antrimu. Treći optuženi za seksualni napad dizač je utega Motaz al Junaidi (45), osvajač brončane medalje na zadnjoj Paraolimpijadi u Pekingu. On je u kolicima jer je rođen s dječjom paralizom. Oženjen je i otac je četvero djece. Sva trojica su napustila Veliku Britaniju i neće sudjelovati na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 17:04