OŠTRA PROPOVJED

'POBAČAJ JE GORI ZLOČIN OD SILOVANJA DJECE' Meksički nadbiskup šokirao svijet

Martinez Castilla glasan je protivnik kontracepcije i pobačaja
 YouTube

Meksički nadbiskup zgrozio je svijet kada je u propovjedi prošlog tjedna izjavio da je pobačaj puno gori zločin od silovanja djece od strane svećenika.

- Kada je dijete zlostavljano, njegova budućnost je uništena, no to se ne može niti usporediti s pobačajem, jer je to ubojstvo. Stoga je pobačaj puno ozbiljniji zločin od silovanja djece od strane svećenika - kazao je Fabio Martínez Castilla na misi u katedrali San Marcos u gradu Tuxtla Gutiérrez te dodao kako i pobačaj i zlostavljanje djece uzrokuju veliku štetu i da ih zbog toga treba kažnjavati.

Nadbiskup je kazao kako svećenicima pedofilima ne treba oprostiti, već ih treba zatvoriti i zabraniti im služenje u Crkvi, te da bi se tako trebalo odnositi prema svakom tko ide protiv slobode i dobrote prema djeci.

Martinez Castilla, kojeg je za nadbiskupa u svibnju prošle godine postavio bivši papa Benedikt XVI., glasan je protivnik kontracepcije i pobačaja, pa je ranije ove godine kondome nazvao 'zakrpama' koje samo potpomažu izbjegavanje odgovornosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:17