PUSTINJSKO NASELJE

Pogledajte prve snimke iz navijačkog kampa u Kataru: Mali ormar, mini kupaonica i mikro-frižider za 207 dolara dnevno

Navijačko naselje ovih dana očekuje ugostiti dvadeset tisuća navijača iz cijelog svijeta

Navijački kamp u Kataru

Na kojih 10-ak minuta vožnje i 15-ak kilometara od centra Dohe, ili 20-ak minuta metroom te kojih pola sata autobusom smještena je navijačka oaza u Kataru.

Na plus 35, koliko je u subotu oko 11 sati po ovdašnjem vremenu pokazivala živa u termometru, razbacano je deset tisuća kontejnera, u koje se mogu smjestiti dvije osobe, as svaki od njih košta 207 dolara dnevno. Dakle, oko 1500 kuna. U njima su dva kreveta, mali ormar, kupaonica kao iz Sport Billyjeve torbe i mikro-frižider. Sve to hladi mali prijenosni klima-uređaj, no on se usred dana teško bori s vrelim pustinjskim suncem. Naredani jedan do drugog u nepreglednim redovima, oni tvore navijačko naselje, koje ovih dana očekuje ugostiti dvadeset tisuća navijača iz cijelog svijeta. Malo dalje, pod teškim velom pijeska i prašine, stotine radnika još grade drugi dio ovog fan-polisa.

U sklopu je i restoranska šetnica sa širokom ponudom, a cijene se kreću od prihvatljivih 30-ak, pa sve do 100-tinjak riala, no alkohola u ovom pustinjskom navijačkom selu nema u ponudi.

Malo dalje su i dva malonogometna terena za rekreaciju, jedan za padel, kao i teretana na otvorenom. Tu je i mali supermarket. Usred centra za prihvat navijača, smještena je i recepcija, a na usluzi su i električni romobili, bicikli, kao i "trollyji", na kojima vas i vašu prtljagu vode do kućica urešenih zastavama sudionika Mundijala.

Na snimci pogledajte kako izgleda:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 07:55