NAJVEĆA KRAĐA

POLICAJAC UKRAO 50 KG KOKAINA IZ SJEDIŠTA POLICIJE Mislili su da je bijeli prah na sigurnom

A police car arrives at the premises of the judicial police in Perpignan, southwestern France, on August 2, 2014. A French narcotics police officer was arrested on August 2, on the Spanish border, where he was on vacation, on suspicion of stealing over 50 kilos of seized cocaine from the Paris police headquarters. The 34-year-old officer, who was not publicly identified, was believed to have made off with the illegal drugs -- which have a street value of up to three million euros ($4 million) -- after security cameras spotted a person resembling him entering the headquarters with two bags, according to a joint statement from police and prosecutors. AFP PHOTO / RAYMOND ROIG
 RAYMOND ROIG

Policajac, pripadnik jedinice za borbu protiv droge, uhićen je zbog krađe više od 50 kilograma kokaina iz sjedišta pariške policije.

Taj je kokain policija zaplijenila u velikoj akciji u sjevernim dijelovima grada početkom srpnja. Nakon toga je sav bijeli prah pohranjen, kako se vjerovalo, na najsigurnijem mjestu - u sjedištu policije u centru Pariza.

Ondje je, pak, spremljen u posebnu prostoriju, zatvorenu blindiranim vratima. A onda je ovog četvrtka otkriveno da ga jednostavno više nema pa je odmah pokrenuta istraga, proglašen alarm, svi su se primili za glavu. Istraga je na kamerama otkrila policajca koji je dan kasnije nosio dvije velike vreće iz postaje. Taj je neimenovani službenik nakon toga otišao na godišnji odmor, a uhićen je ovaj tjedan u francuskom gradu Perpignanu blizu španjolske granice.

Riječ je o prvom slučaju tako velike krađe u povijesti pariške policije koja je oduvijek na glasu kao vrlo učinkovita.

Ovo je drugi skandal pariške policije u nekoliko mjeseci jer ih je jedna Kanađanka optužila da su je silovali nakon što su je pijanu priveli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:15