JAKI UDARI

Posljedice snažne oluje u Austriji: Gotovo 6000 kućanstava još uvijek je bez struje

Olujni udari su dosegnuli maksimalnu brzinu veću od 160 kilometara na sat u utorak u regiji
 Bernd MĹ rz/Imago Stock&people/Profimedia/Bernd MĹ rz/imago Stock&people/profimedia

Gotovo 6000 kućanstava u austrijskoj pokrajini Tirol u srijedu još uvijek je bez struje nakon snažne oluje prethodnog dana, objavio je mrežni operator Tinetz.

Oko 18.000 kućanstava bilo je bez električne energije u najgorem periodu, a danas je bez struje još oko 5.700 kućanstava.

Olujni udari su dosegnuli maksimalnu brzinu veću od 160 kilometara na sat u utorak u regiji. Zatvorene su ceste i željezničke pruge zbog srušenih stabala.

Željeznička pruga preko prijevoja Brenner prema Italiji povremeno je bila pogođena, ali je najmanje jedna pruga ponovno otvorena u srijedu ujutro, priopćile su Austrijske savezne željeznice.

Austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen htio je putovati vlakom na otvaranje festivala Bregenz, godišnjeg opernog festivala na jezeru, ali je morao presjesti u automobil zbog vremenskih neprilika. Šef države je u videu zahvalio svima koji su mu pomogli.

Dvije žičare su obustavljene u utorak navečer u planinskoj saveznoj pokrajini Salzburg nakon što su u grmljavinskom nevremenu srušena stabla. U Wagrainu u pokrajini Salzburg provedena je akcija spašavanja 144 ljudi iz gondola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:05