NEČOVJEČNOST SISTEMA

POTPUNO SHRVANA OBITELJ 'Našu djevojčicu oboljelu od leukemije izbacili iz škole jer je previše izbivala'

Rose McGrath, 12-godišnjakinja iz Michigana koja je preboljela leukemiju, izbačena je iz škole jer je tijekom borbe protiv opake bolesti previše izostajala s nastave.

Naime, djevojčica i njezina obitelj prošlog su tjedna zaprimili obavijest iz katoličke škole St. Joseph, javlja dopisništvo CBS-a.

- Nisam učinila ništa krivo, a oni me se žele riješiti - komentirala je situaciju Rose koja se od 2012. borila s akutnom limfoblastičnom leukemijom te je ove godine na nastavu išla samo 32 dana.

- Iako je sada gotova s terapijom, proces oporavka je dug jer je doslovno dvije i pol godine trovala svoje tijelo. Ne možeš se oporaviti preko noći - komentirala je situaciju majka djevojčice, Barbara McGrath.

Svećenik John Fleckenstein kazao je kako je škola pokušala prilagoditi program i što manje opterećivati Rose.

- Bile su to vrlo neobične okolnosti, no mi smo joj pritekli upomoć kako bi mogla naučiti što je potrebno - kazao je Fleckenstein.

Ipak, Rosein otac, Tom McGrath, tvrdi kako su učinjeni ustupci bili neadekvatni za dijete s tako teškom dijagnozom.

- Pa nije se zabavljala u nekom trgovačkom centru, ležala je u krevetu s mučninom, boli u želucu, povraćala je. Nije se zabavljala, bolesna je. Da može, bila bi u školi - kazala je njezina majka.

Roseina obitelj kazala je kako je podnijela žalbu Uredu za zaštitu ljudskih prava te kako čekaju njihov odgovor, javlja CBS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:26