GNJUSAN ZLOČIN NA TAJLANDU

POTRESNA REKONSTRUKCIJA Odveli policajce na mjesto zločina:'Ovako smo ih ubili motikom'

Policija je odvela dvojicu optuženika na plažu Koh Tao gdje su rekonstruirali vlastiti zločin
 AFP

Dvojica mijanmarskih sezonskih radnika priznala su ubojstvo dvoje britanskih turista na Tajlandu, a tamošnja policija odvela ih je na plažu Koh Tao gdje su prisustvovali rekonstrukciji brutalnog zločina.

Ondje su objasnili kako su počinili gnjusna ubojstva, a čuvalo ih je više od 200 policajaca. Rekonstrukcija zločina na poznatoj plaži privukla je pažnju oko oko 1000 lokalnih mještana i turista.

Tijela Hannah Witheridge (23) i Davida Millera (24) pronađena su 15. rujna na plaži u blizini noćnog kluba na otoku Koh Tao. Žrtve su preminule uslijed teških ozljeda glave uzrokovanih udarcima motikom koju su istražitelji pronašli u blizini mjesta zločina.

Dvojica uhićenih muškaraca, koji se vode kao Win i Saw, predstavljeni su na konferenciji za novinare nakon što je objavljeno da njihovi DNK uzorci odgovaraju onima pronađenima na tijelima žrtava.

THAI POLICE
This handout picture taken and released by the Thai police on October 3, 2014 on the southern Thai resort island of Koh Tao shows two men (C, lower) accused of killing two British tourists on the island last month as they are shown to the press surrounded by police. Thai police on October 3 charged two Myanmar men with murder and rape after the killing of two British tourists on a southern island last month, in a case that has severely dented the kingdom's image as a holiday haven. AFP PHOTO / THAI POLICE ---- EDITORS NOTE ----- RESTRICTED TO EDITORIAL USE MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / THAI POLICE" NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Obdukcija je pokazala da je Hannah Witheridge preminula od ozljeda na glavi nakon što je silovana, a David Miller je pretrpio nekoliko udaraca u glavu, a smrt je nastupila utapljanjem.

Prema pisanju tajlandskog lista Nation, Win je rekao policiji da je vidio dvoje stranaca da se seksaju, pa ih je odlučio napasti s namjerom da siluje ženu.

Međutim, iskazi trojice uhićenih muškaraca, od kojih je jedan odbacio umiješanost u zločin, se ne podudaraju. Također, policija nije pronašla DNK uzorke ubijenog muškarca na tijelu ubijene Hannah.

Ubijeni britanski turisti Hannah Witheridge i David Miller

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:41