LIJEK PROTIV RASIZMA

PROFESOR U KILTU, NJEGOVA SUPRUGA U AFRIČKOJ NARODNOJ NOŠNJI I FOTOGRAFIJA O KOJOJ SVI PRIČAJU Kako je jedan običan prizor zapalio društvene mreže

 
 Twitter

Fotografija koju je škotski profesor John Struthers podijelio putem Twittera 26. prosinca izazvala je živu diskusiju na društvenim medijima o međurasnim vezama, piše BBC.

Fotografija prikazuje prof. Struthersa, inače počasnog konzula Etiopije u Škotskoj, kako odjeven u kilt stoji pored svoje supruge Justine odjevene u tradicionalnu nošnju iz Gane, a snimljena je kad je bračni par išao na kraljičinu vrtnu zabavu u Edinburghu u srpnju.

"Pomislio sam da bih mogao podijeliti sliku. Iskusili smo brojne osuđujuće poglede, govorili su nam 'Nema mjesta', pitali me 'Je li to tvoja žena' i još mnogo poteza koji su propitkivali našu vezu u zadnjih 40-ak godina", poručio je prof. Struthers i zaključio: "Nismo pokleknuli! Najbolji način borbe protiv rasizma je živjeti svoj život, stajati uspravno i obrazovati".

Na njegovu su poruku reagirale tisuće ljudi. Struthersov tweet preuzelo je 17.000 ljudi, a da im se sviđa, "lajkom" je potvrdilo više od 52.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:33