POTPUNI KAOS

Proširila se snimka požara na jednoj od najpoznatijih britanskih atrakcija, a onda se dogodio suludi preokret

Blackpool Tower otvoren je za javnost 1894. godine i visok je oko 158 metara
 Screenshot: Youtube

NOVO: Društvene mreže obišle su snimke navodnog požara na poznatom tornju u engleskom Blackpoolu, no na kraju je ispalo da se radilo o velikom nesporazumu. Naime, iako je toranj odmah okružio velik broj vatrogasaca, ispalo je kako se uopće nije radilo o požaru, već o zaštitnoj narančastoj mreži koja se njihala na vjetru.

- Naš helikopter je preletio toranj i nema požara. Možemo potvrditi da je ono što se vidi narančasta mreža, proučili su iz policije i dodali da je jedan muškarac uhićen "pod sumnjom da je narušavao javni red i mir", no nisu iznijeli više informacija.


Britanski mediji su ranije objavili da je na poznatom tornju koji se nalazi u engleskom gradu Blackpoolu izbio požar te da snimke otkrivaju kako je vatra zahvatila vrh građevine koja je visoka 120 metara, piše Sky News.

Vatrogasci u punoj spremi su "na putu gore", pisalo je na stranici s turističkim informacijama.

U priopćenju Vatrogasno-spasilačke službe Lancashirea je navedeno: "Imamo šest vatrogasnih vozila, tim bespilotnih letjelica i tim za spašavanje užetom koji su trenutačno na lokaciji požara na Promenadeu u Blackpoolu.

"Molimo vas da se držite podalje od tog područja. Tim za dronove radi, pa vas molimo da ne upravljate dronovima u tom području jer biste mogli ometati hitne operacije."

Činilo se da slike i videozapisi na društvenim mrežama pokazuju plamen blizu vrha goleme metalne strukture.

Brojni su ljudi evakuirani dok vatra hara poznatom građevinom.

Vatrogasna služba upozorila je na "značajne poremećaje" u tom području dok se bore s požarom u turističkoj atrakciji iz 19. stoljeća.

Blackpool Tower otvoren je za javnost 1894. godine i visok je oko 158 metara, piše Sky News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:52