DOK IH SMRT NE RASTAVI

PRVI GAY BRAK U ZLOGLASNOM BRITANSKOM ZATVORU Ubojica i pedofil dobili dozvolu za brak, ali neće dijeliti istu ćeliju

Jedan od budućih supružnika se pokajao zbog ubojstva, no drugi ‘nema moralni kompas’. Gallatinov je osuđen na 20 godina, dok će njegova ‘bolja polovica’ odslužiti još 10

Velika Britanija ubrzo će svjedočiti svojem prvom zatvorskom gay vjenčanju. Naime, osuđenici Mikhail Ivan Gallatinov (40) i Marc Goodwin (31) reći će “sudbonosno da” u jednom od najstrože čuvanih britanskih zatvora, Full Suttonu u Yorkshireu.

Dvojica ljubavnika krvoločne prošlosti upoznali su se iza rešetaka, navodno u zatvorskoj knjižnici, i započeli romansu.

Bio pod nadzorom

Gallatinov je osuđen 1997. godine zbog, kako je rekao sudac, “zastrašujućeg, hladnokrvnog, dobro isplaniranog ubojstva”, 28-godišnjeg homoseksualca Adriana Kaminskyog. Za to je djelo dobio 20 godina, što znači da bi za dvije godine mogao konkurirati za puštanje na uvjetnu slobodu. To mu nije prvo zvjerstvo koje je učinio. Već je bio na odsluženju kazne zbog seksualnog zlostavljanja djece. Psihijatri su ga opisali kao opasnog čovjeka, lišenog moralne prosudbe, a njegov je slučaj bio posebno šokantan jer je u vrijeme ubojstva Kaminskyog, kojeg je upoznao na internetskom chatu i namamio k sebi doma te zadavio, bio pod pod policijskim nadzorom i u biti rekao jednom od detektiva da planira počiniti ubojstvo.

Smrtna kazna

Njegova “bolja polovica”, Goodwin, završio je u zatvoru jer je vodio bandu koja je patrolirala ulicama Blackpoola i napadala homoseksualce te ubojstvo Malcolma Benfolda. U zatvoru bi trebao provesti još deset godina. Pokajao se za svoja djela te je sestri jedne od svojih žrtava rekao “da žali što nema smrtne kazne jer bi onda i on bio mrtav”.

Iako je dvojcu dopušteno da se vjenča, oni neće moći dijeliti zajedničku ćeliju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:18