RUSKI PREDSJEDNIK

PUTIN KRENUO U AKCIJU NAKON ATENTATA NA AMBASADORA Stigla hitna naredba svim službama u Rusiji i inozemstvu: 'Moramo povećati mjere sigurnosti'

 Sergei Karpukhin / REUTERS

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u utorak tajnim službama da pojačaju mjere sigurnosti u Rusiji i inozemstvu, dan nakon što je turski policajac ubio ruskog veleposlanika u Ankari.

"Tražim od tajnih službi da poduzmu dodatne mjere kako bi jamčile sigurnost u Rusiji i inozemstvu i povećale sigurnosti ruskih institucija i njihovih zaposlenika u inozemstvu", rekao je Putin, prenose ruske novinske agencije.

"Također od vas tražim da intenzivirate rad sa stranim tajnim službama", dodao je Putin pred dužnosnicima raznih tajnih službi svoje zemlje prigodom Dana obavještajnih agenata.

Ruskog veleposlanika u Ankari, Andreja Karlova, u ponedjeljak navečer ubio je Mevlut Mert Altintas (22), pripadnik interventne postrojbe policije u Ankari uz povike "Allahu Akbar" (Bog je velik) i poruku da je to osveta za sirijski grad Alep koji uz rusku pomoć u cijelosti preuzimaju snage Bašara al Asada.

Turska i Rusija osnovale su zajedničko povjerenstvo za istragu ubojstva diplomata, ubijenog s nekoliko metaka u leđa. Rusko izaslanstvo od 18 članova stiglo je u utorak ujutro u Ankaru kako bi sudjelovalo u istrazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:10