POTRESNA ISPOVIJEST

'RADILI SU OD MENE ŠTO GOD SU HTJELI, KOLIKO GOD TO ODVRATNO BILO' Žrtva pedofilske bande progovorila o noćnoj mori

Tijekom osnovne škole Katie su svi smatrali nadarenom učenicom, a ona je sanjala da postane forenzičarka.

No kada je navršila 12 godina, njezin mladi život zauvijek se promijenio. Dok je sjedila na jednim stepenicama u engleskom Oxfordu, Katie su prišla dvojica Pakistanaca i ponudili je alkoholom i cigaretama. Bila je polaskana njihovom pažnjom i potpuno nesvjesna do čega će ju to dovesti.

Naredne gotovo tri godine Katie je seksualno zlostavljala pedofilska banda, a njezine seksualne usluge prodavali bi i drugim pedofilima.

Nakon što su neki od njezinih zlostavljača, braća Akhtar Dogar (32) i Anjum Dogar (31), Mohammed Karrar (38) i Bassam Karrar (33), te Kamar Jamil (27), Assad Hussain (32), Zeeshan Ahmed (27) jučer počeli služiti duge zatvorske kazne, skupila je hrabrost i po prvi put progovorila o trogodišnjoj noćnoj mori.

- Uvijek sam bila štreberica. A onda sam odjednom počela izbivati s nastave. Jezvo mi je vraćati se u mislima na taj period. U početku sam mislila da mi žele biti prijatelji. Bili su dobri prema meni, no govorili su da su moji prijatelji i moja obitelj moji neprijatelji. Potom sam počela vjerovati da je to zbilja istina i da me moji prijatelji više ne vole. Kazali bi mi: 'Ako se vratiš u školu nitko se neće družiti s tobom jer si propalica' - kazala je Katie.

Nakon nekoliko mjeseci jedan 'prijatelj' ju je počeo moliti za seks, pretvarajući se da ju voli i želi s njom biti u vezi. No uskoro su joj počeli prijetiti ako bi odbila učiniti ono što su od nje tražili.

- Mislila sam da to moram činiti. Znala sam što to znači seks, no ovi muškarci su me iskorištavali jer sam bila dijete. Odvodili su me u hotelske sobe i na zabave. Pod zabavama mislim na to da svi dolaze da bi spavali sa mnom. I kada bih kazala da ne želim, oni bi to svejedno učinili. Nekad bi ih se u sobi skupilo i desetak i svi su čekali na seks . Neki su plaćali i po 600 funti. Jednostavno su smatrali da mogu od mene činiti što god žele, bez obzira na to koliko odvratno bilo. Osjećala sam se kao stvar. Psihički sam se zatvorila i činila što mi se kaže - priča Katie.

S 14 godina Katie je završila u domu i unatoč tomu što je o zlostavljanju sve obavijestila, nitko nije reagirao. Mjesec dana nakon njezinog 15. rođendana za seksualno zlostavljanje Akhtara Dogara (32) i negove prijatelje prijavila je policiji, no umjesto da ju saslušaju, zaprijetili su da će ju uhititi jer troši njihovo vrijeme.

- Moje ponašanje, a i sama pojava mogla im je kazati da nešto nije u redu - kazala je Katie.

Iako je Katie (22) sada u stabilnoj vezi, sjećanja ju još uvijek progone. S 15 godina dijagnosaticiran joj je PTSP i još uvijek pati od depresije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 00:46