OPERACIJA ENDEAVOUR

RAZBIJEN GLOBALNI PEDOFILSKI LANAC Na internetu uživo prenosili seksualno zlostavljanje djece

Identificirano je više od 700 osumnjičenika, a uhićeno je nekoliko desetaka osoba u više država
 Marko Miščević/CROPIX

Lanac pedofila koji su plaćali prijenose uživo zlostavljanje djece s Filipina, razbijen je nakon što su se udružile snage britanske, australske i američke policije.

Operacija pod kodnim imenom 'Endeavour' obuhvatila je 12 zemalja, a policija je za sada uhitila 17 Britanaca, a ukupno su osumnjičene 733 osobe.

Ovu istragu je potaknut kada je policija išla u obilazak registriranom seksualnom prijestupniku Timnothyju Fordu na čijem su računalu našli snimke zlostavljanja djece. uz pomoć tih snimki su pratili međunarodni lanac pedofila.

- Ova istraga je otkrila jako opasne seksualne prijestupnike koji su mislili da se mogu izvući ako plate kako bi gledali zlostavljanje djece. To što su se te stvari događale tisućama kilometara dalje ne smanjuje njihovu krivnju. u mojim očima su jednako krivi za zlostavljanje djece kao i oni koji ih zlostavljaju - izjavio je britanski istražitelj Andy Baker.

Do sada je policija spasila 15 djece od šest do 15 godina nakon što se identificirani kao žrtve. U nekim slučajevima ih je obitelj prodala u svrhu zlostavljanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:42