BIJEG S KRUZERA

RAZOTKRIVAJUĆI TRENUTAK Objavljena snimka koja dokazuje da Kapetan Kukavica čitavo vrijeme laže

Kapetana Costa Concordije u odijelu i kravati mirno je čekao ukrcaj na čamac za spašavanje

GROSSETO - Ispitivanje bivšeg zapovjednika Concordie, Francesca Schettina, kojeg su talijanski mediji prozvali Kapetanom Kukavicom, nastavljeno je u srijedu pred sudom Grosseta, kako bi se otkrilo zašto je prekasno naredio evakuaciju broda, u čijem su brodolomu u siječnju 2012. poginule 32 osobe.

Tužitelj Alessando Leopizzi je ponovo pokušao dobiti objašnjenja od bivšeg zapovjednika broda u vezi njegovih proturječnih izjava, evociranjem svake minute drame u noći s 13. na 14. siječnja 2012. pokraj otoka Giglio.

Bivši kapetan je optužen za višestruka ubojstva, napuštanje broda i onečišćenje okoliša i mogao bi biti osuđen na više od 20 godina zatvora.

Proces se odvija u kazalištu Grosseta kako bi što više javnosti moglo nazočiti procesu tijekom kojeg je bivši kapetan zanijekao da je prekasno naredio evakuaciju više od 4200 putnika i članova posade.

Na pitanje zašto nije dao nalog za evakcuiju nakon informacija iz strojarnice o nedvosmislenom potonuću, Schettino je rekao da je sumnjao u pouzdanost izvješća svog strojovođe, dok je u utorak optužio svoju posadu da ga nisu jasno informirali o fatalnom udaru u hrid blizu otoka Giglio.

Objasnio je da se toliko približio obali da bi razveselio članove posade koji su s tog otoka, a ne mladu moldovsku putnicu Domnicu Cemortan s kojom je bio u vezi u vrijeme nesreće.

Dodao je da je želio što više približiti brod otoku i tada pokrenuti opću uzbunu.

Također, na suđenju je prikazana i nova videosnimka koju su snimili talijanski vatrogasci, a koja demantira Schettinove navode da je na brod za spašavanje "naletio sasvim slučajno".

Snimka prikazuje Schettina u odijelu i kravati kako mirno čeka da se ukrca na čamac za spašavanje i pobjegne s tonućeg broda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 12:54