UHVAĆEN NA DJELU

RAZVRATNI POLITIČAR SE POVUKAO NAKON SEKS SKANDALA Novinarima pokazao srednji prst

 Vine/Twitter

Bivši američki kongresnik Anthony Weiner, kojem su karijeru uništili seksi SMS-ovi i fotografije erekcije koje je slao nizu žena, povukao se iz utrke za gradonačelnika New Yorka pokazavši novinarima koji su ga pratili srednji prst.

Ubrzo nakon što je priznao poraz na predizborima na kojima se odlučivalo o tome tko će biti demokratski kandidat za gradonačelnika, Weiner je održao kratak govor u irskom pubu Connolly's na Manhattanu, a potom pred novinarima pobjegao u crni automobil i iza zatamnjenih stakala okupljene reportere pozdravio prostom gestom.

"Reporteri (uključujući mene) slijedili su ga tu cijelu, nedostojanstvenu noć. U jednom trenutku je trčao po McDonald'su ne bi li nas izbjegao. Weiner je u toj konfrontaciji postupao tipično za sebe. Odnosno, pokazao je srednji prst Shimonu Prokupeczu, reporteru WNBC-ja, njujorške lokalne postaje NBC-ja. U prvi mah, mislili smo da nitko nije snimio Weinerovu gestu. Srećom, televizija New York 1 jest", napisao je novinar Business Insidera Walther Hickey.

Weinerova kampanja mučila se sa skandalom nakon što se uspostavilo da se nastavio dopisivati sa ženama još mjesecima nakon što se zbog toga ispričao javnosti i svojoj supruzi Humi Abedin, bliskoj suradnici Hillary Clinton.

Ne samo to, jedna od žena, Sydney Leathers odlučila je iskoristiti trenutak slave pa se tjednima po medijima predstavljala kao "druga žena" u Weinorovom životu. Štoviše, sinoć se pojavila na tulumu njegovog izbornog stožera i davala izjave. Weinerova supruga nije bila na proslavi.

Na predizborima vodi Bill de Blasio, oštri kritičar gradonačelnika Michaela Bloomberga. Ankete su de Blasiju prije samo nekoliko tjedana predviđale četvrto mjesto, no nakon što je prebrojano 97 posto glasova, de Blasio ima 40,2 posto glasova, ispred šefa gradskog revizorskog ureda Billa Thompsona, koji ima 26 posto.

Za pobjedu u prvom krugu potrebno je 40 posto glasova, pa se do zadnjeg glasa možda neće znati hoće li biti potreban i drugi krug.

De Blasio je birače osvojio "pričom o dva grada".

- Jedan u kojem vrlo bogati ne samo da su se oporavili od velike recesije, nego život za njih ne bi mogao biti bolji, i drugi New York u kojem gotovo polovica živi na ili blizu crte siromaštva – rekao je u pobjedničkom govoru de Blasio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 05:28