MEDIJSKI SKANDAL NA OTOKU

Rebekah Brooks i Andy Coulson odgovarat će zbog prisluškivanja! Optuženo 8 novinara

LONDON - Britanski tužitelji su u utorak objavili da će optužiti osmero novinara za ilegalno prisluškivanje glasovnih poruka što bi moglo imati posljedice i po premijera Davida Camerona i medijskog magnata Ruperta Murdocha, prenose britanski mediji.

Među osmero novinara koji će biti optuženi je i Cameronov bivši savjetnik za komunikacije Andy Coulson kao i Rebekah Brooks, bivša direktorica u Murdochovoj kompaniji News International.

Tužiteljstvo je objavilo da su među žrtvama prisluškivanja i neke od najpoznatijih osoba svijeta poput Angeline Jolie, Brada Pitta, Paula McCartneya, nogometaša Waynea Rooneya i glumca Jude Lawa.

Coulson i Brooks su bivši urednici bivšeg Murdochovog tabloida News of the World koji je prošle godine ugašen uslijed skandala koji je izbio zbog organiziranog prisluškivanja.

Murdoch se, javili su britanski mediji, prošlog tjedna povukao iz upravnih vijeća News International Groupa, Times Newspaper Holdingsa i News Corp Investmentsa, a podnio je ostavku i u više američkih medijskih kuća.

Britanska policija istražuje prisluškivanje telefona koje su organizirali Murdochovi djelatnici i već je više desetaka osoba uhitila zbog sumnje u ilegalno prisluškivanje, provale u računala i korupciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 18:47