KIMOVA INOVACIJA

REVOLUCIJA IZ SJ. KOREJE: PIJEŠ, A GLAVA NE BOLI! 'Proizveli smo alkoholno piće koje ne izaziva mamurluk, godinama smo radili na formuli...'

 Reuters/iStock

Prošle godine tvrdili su da su stvorili čudesan lijek koji liječi ebolu, AIDS i rak, a sada državni mediji Sjeverne Koreje tvrde da je upravo u njihovoj zemlji izmišljeno alkoholno piće koje ne izaziva mamurluk.

Tako se u Pyongyang Timesu može naići na članak koji su prenijeli razni portali, a u kojem se spominje poseban ginseng liker za koji tvrde kako se može piti bez straha od mamurluka idući dan.

U članku se također ističe da je tvornica hrane Taedonggang godinama radila na stvaranju ovog pića tako što je šećer zamijenila s prženom rižom koja navodno pomaže eliminirati osjećaj mučnine i mamurluka.

- Koryo tekućina, koja je nastala od šest godina starog ginsenga, poznata je po ljekovitom učinku, a pržena riža cijenjena je od strane nutricionista jer dobro utječe na organizam - pišu sjevernokorejski mediji.

Ginseng je jedno od najpoznatijih biljnih sredstava u svijetu, a proteklih godina u njiovim medijima ga se često spominje i kao eliksir života.

U Europi je najpoznatiji kineski ginseng, no raste i u Koreji, Vijetnamu i Sjedinjenim Državama. Korijen ginsenga od davnine se upotrebljava u koncentriranom obliku kao ljekovito sredstvo ili u razrijeđenom obliku kao pripravak za čaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 13:14