ZABORAVLJENI SLUČAJ

RIJEŠEN MISTERIJ STAR 13 GODINA Policija na tragu ubojice mladog para na plaži: Došli na izlet mjesec dana uoči vjenčanja, a onda dobili metak u glavu

 Policija

Ubojstvo mladoga para prije 13 godina čija su tijela pronađena na zabačenoj kalifornijskoj plaži u vrećama za spavanje do današnjih je dana bio misterij.

Sudionici kršćanskog kampa za mlade Lindsay Cutshall (22) i njezin zaručnik Jason Allen (26) ubijeni su hicima u glavu iz neposredne blizine pokraj obalnog gradića Jenner u okrugu Sonoma, 18. kolovoza 2004. godine.

No, nedavno ubojstvo i privođenje Shauna Gallona (38) iz Forestvillea, također u Kaliforniji, kojega se tereti za ubojstvo vlastitog brata 25. ožujka, bacilo je novo svjetlo i važan trag u razotkrivanju ubojstva iz 2004., tvrdi šerif okruga Sonoma Steve Freitas.

Gallon zasad još uvijek nije formalno osumnjičen za ubojstvo na plaži, no policija tvrdi da će vrlo brzo podignuti optužnicu protiv njega, kao glavnog sumnjivca u ovom slučaju.

Shaun Gallon uhićen je 25. ožujka kada je osumnjičen za ubojstvo brata Shamusa Gallona u kući u kojoj su zajedno živjeli s majkom. Policija je iskoristila priliku i ispitala ga o ubojstvu mladog para na plaži, šokantnog slućaja koji je punio američke novinske stupce prije 13 godina.

Gallon je istražiteljimna otkrio nove informacije i svježe tragove koji su oživjeli ovaj slučaj. Policija tvrdi da je Shaun Gallon iznio informacije o ubojstvu koje nitko drugi nije mogao znati, te su pronašli dokaze koji potkrjepljuju njegove informacije.

Gallon je policiji oduvijek bio sumnjiv u slučaju okrutnog ubojstva na plaži i nikada ga nisu isključili kao mogućeg počinitelja.

Motiv ubojstva dvoje mladih policija još uvijek nije rasvijetlila. Utvrđeno je kako nije riječ o pljački, niti seksualnom napadu niti ubojstvu i samoubojstvu.

Lindsey Cutshall i Jason Allen zaručili su se nakon samo šest tjedana hodanja, a upoznali su se dvije godine prije nego što su ubijeni. Mjesec dana uoči planiranog vjenčanja otišli su na kobni izlet na obale sjeverne Kalifornije s kojeg se nikada nisu vratili.

Vjeruje se da su ubijeni u snu, a policija je njihova tijela pronašla slučajno, tragajući helikopterom za muškarcem nasukanom na stijenu u blizini obale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:41