DUGAČKI REDOVI

Rusi na Praznik rada izložili ratne trofeje iz Ukrajine, znakovito je i mjesto radnje: ‘Povijest se ponavlja‘

Prvi kanal državne televizije prenio je da je zvijezda izložbe zaplijenjeni američki borbeni tenk M1 Abrams

US M12A1 Abrams

 Alexander Nemenov/Afp

Zapadni tenkovi i vojna oprema koju su ruske snage zaplijenile u Ukrajini završili su u srijedu na izložbi u Moskvi za koju ruska vojska kaže da pokazuje kako zapadna pomoć ne može spriječiti rusku pobjedu u ratu.

Dugački redovi stvorili su se na sunčani Međunarodni dan rada na ulazu na izložbu "Trofeji ruske vojske", koja se održava pred muzejem sovjetske pobjede nad nacističkom Njemačkom 1945. godine.

image

Švedski CV 940 APC

Alexander Nemenov/Afp
image
Alexander Nemenov/Afp
image
Alexander Nemenov/Afp

"Povijest se ponavlja", priopćilo je rusko ministarstvo obrane uz podsjećanje da je Sovjetski Savez također 1943. organizirao izložbu zaplijenjenih njemačkih tenkova i vojne opreme.

Izložba u Moskvi, na kojoj su prikazani američki, njemački i francuski tenkovi koji su poslani Ukrajini, dolazi samo nekoliko dana nakon što je SAD izglasao paket vojne pomoći Kijevu vrijedan 61 milijardu dolara. Održava se u vrijeme kada Rusija ostvaruje vojne uspjehe na istoku Ukrajine, a ukrajinska se vojska žali da im nedostaje streljiva i vojnika.

Britanska i australska oklopna vozila zaplijenjena u Ukrajini također su prikazana na izložbi, uz vojnu opremu proizvedenu u Turskoj, Švedskoj, Finskoj, Južnoafričkoj Republici i Češkoj.

image

Francuski AMX 10RCR

Alexander Nemenov/Afp
image
Alexander Nemenov/Afp

Prvi kanal državne televizije prenio je da je zvijezda izložbe zaplijenjeni američki borbeni tenk M1 Abrams, kojeg su ruske snage onesposobile na istoku Ukrajine.

Penjući se na Abrams s mikrofonom, novinar je rekao da se tenk u SAD-u promovira kao neuništivo "čudesno oružje". "No sve to je besmislica, pogledajte ovo, njegova reputacija je uništena", izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:48