PAKLENI PLAN

Ruske tajne službe tvrde: Požare diljem Europe podmeću članovi al-Qa'ide!

Zbog ove je teorije održan sastanak čelnika europskih tajnih službi

MOSKVA - Ruske tajne službe imaju novu teoriju - iza brojnih požara koji u ljetnim mjesecima haraju Europom ustvari se krije al-Qa'ida!

The Telegraph piše kako je nedavno iz ovog razloga održan satanak čelnika europskih tajnih službi. Potvrdio je to i ravnatelj Federalne službe sigurnosti Alexander Bortnikov.

"Smatramo kako je ovo nova taktika al-Qa'ide, a njena prednost je u tome što je na taj način moguće u isto vrijeme zadati više udaraca", rekao je Bortnikov.

Dodaje kako je podmetanjem požara moguće nanjeti značajnu ekonomske i moralnu štete, a ono ne zahtjeva posebne pripreme niti ulaganje pretjeranog napora u organizaciju. Pritom je teško ili gotovo nemoguće otkriti počinitelje.

Podsjetimo, u svibnju je al-Qa'ida pozvala svoje sljedbenike da postavljaju požare diljem SAD-a i to u zloglasnom magazinu 'Inspire'. Iako se nigdje ne spominju udari na Europu mnogi smtraju kako se i ona našla na meti zloglasne organizacije.

Iako je al-Qa'ida značajno oslabljena nakon što je u svibnju prošle godine ostala bez svog vođe Osame bin Ladena, ona ipak ostaje velika prijetnja za zapadni svijet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:49