SRAMOTNO

Salva kritika slavnom restoranu s Michelinovom zvjezdicom: ‘Pogledao sam u njenu porciju i imao što vidjeti...‘

Ova je recenzija također iznenadila mnoge korisnike TikToka koji su obećali da neće otići u taj restoran

restoran Sushi Nozu

 Screenshot TikTok

Luis Carlos Alvarez Zaragoza, filmaš iz Brooklyna i food influencer, nedavno je ustvrdio da restoran Sushi Noz koji se može pohvaliti dvjema Michelinovim zvjezdicama, poslužuje manje porcije za žene nego za muškarce.

U TikTok videu u trajanju od jedne minute i 34 sekunde, Zaragoza, koji se na društvenim mrežama naziva @luiscarloszara, objavio je svoje primjedbe tijekom šestog posjeta Sushi Nozu, a to mu je bio ujedno prvi nkaon što je poznati restoran prošle jeseni dobio drugu Michelinovu zvjezdicu.

“Sushi Noz u New Yorku, nažalost više nije vrijedan posebnog putovanja!!”, Zaragoza je tim riječima naslovio snimku koja je postala viralna te ima više od 7 milijuna pregleda. Dodao je i da mu je ovaj posjet bio ‘najnegativnije iskustvo‘ do sada.

Naveo je da je njegovo iskustvo s njihovim sezonskim jelovnikom počelo loše te je objasnio da su sparivanja vina bila "nepovezana" i ponekad "nezgodno" isporučena, zbog čega je bio nezadovoljan obrokom koji je koštao 700 dolara po osobi.

"Postoji još jedna stvar u kojoj nismo uživali, a radilo se o našoj prijateljici koja je bila jedina žena u našoj grupi, i kojoj su rekli da će dobivati manje porcije zato što je žena", navodi Zaragoza kojeg je ta informacija zatekla.

"Znamo da je ovo uobičajena praksa na nekim ovakvim mjestima, ali ona to nije tražila", dodao je.

I dok su porcije hrane navodno bile veće za muškarce, Zaragoza je izjavio da je cijena obroka ostala ista za sve, iako porcije jedne osobe u njihovu društvu nisu bile jednako velike.

"Ako i cijena nije prilagođena za manje porcije, onda bi svi trebali dobiti istu količinu", navodi.

Kada ga je The Post kontaktirao, Steven Hall iz spomenutog restorana dao je sljedeću izjavu: "Obrok počinje s pet ili šest malih slijedova, koji sami po sebi mogu biti prilično zasitni. Prije nego što započne dio jelovnika sa sushijem, kuhar će često pitati goste koji dolaze prvi put li vole li više manje porcije riže, što je ponuda koju su više nego dobrodošli odbiti. Ovo je učinjeno iz obzira prema gostu, kako bismo bili sigurni da mogu uživati ​​u cijelom jelovniku bez da se previše zasite.

U tradicionalnom japanskom restoranu kao što je naš, kulturne i jezične barijere prirodno dovode do nesporazuma s vremena na vrijeme — s tim u vezi, ovo je prvi put u šest godina da čujemo da se te radnje tumače na ovaj način, što uopće nije bila kuharova namjera", poručio je Hall.

Restoran je odbio dalje komentirati navedeni slučaj. Zaragoza se nije dao smesti te je odgovorio da on smatra kako su "tradicija" i "negativni stavovi prema spolu" bili u igri tijekom njihova posjeta restoranu.

"Tradicija se često smatra nečim što treba čuvati i poštovati, ali morali smo podvući crtu kada je našoj prijateljici, jedinoj ženi u grupi, dana manja porcija", poručio je.

“Napravili smo vlastito istraživanje o tome i iskusili to i u Japanu, gdje je uobičajena praksa u takvim restoranima u toj zemlji da se posjetiteljicama poslužuju manje porcije. Potom smo se sjetili kako nikada u takvim restoranima večeru nije pripremala ženska chefica. Dakle, kada tradicija nekoga isključuje onda se tu ne radi o očuvanju ili poštivanju, već o stvarima kakve one jesu - a to je da često koriste samo jednoj skupini. A taj dio je zapravo razlog zašto se više nećemo vratiti tamo", izjavio je Zaragoza.

Također je restoranu zamjerio zbog još jednog poteza. Tvrdio je da, kad je njegov prijatelj ‘pristojno‘ rekao kuharu da će preskočiti posljednji komad chuto nigirija, očekujući da će ga pojesti Zaragoza, kuhar je brzinom munje, prije nego što je Zaragoza uspio posegnuti za tim komadom hrane, "zgrabio i bacio u smeće njima pred nosom", ispričao je.

"Rekli su nam da je to napravio jer komad nigirija ne može stajati dulje od nekoliko sekundi ili se u protivnom pokvari", naveo je njihovo objašnjenje, za koje smatra da je "samo jako loš izgovor."

"Nijedan komad hrane neće se pokvariti u samo nekoliko sekundi", dodaje Zaragoza.

“Obraćanje pozornosti na to kako konzumiramo hranu i što bacamo doista je važno, a vidjeti kako se hrana ovako grabi i baca u smeće bilo je prilično šokantno, tako da nažalost Sushi Noz definitivno nije vrijedan toga da putujemo do njega, kao što je nekoć bio", zaključuje razočarani posjetitelj restorana.

Njegova recenzija također je iznenadila mnoge korisnike TikToka koji su obećali da neće otići u taj restoran.

“Sushi noz- ti za mene ne postojiš”, napisala je jedna osoba. “Nikad me neće vidjeti.”

“Kako nevjerojatno neprofesionalno i seksistički. Za 700 dolara po osobi, to je DIVLJE", dodao je drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 21:03