NAPADE IZVELI BORCI IS-a

Samoubilački napadi na jugu Iraka: Najmanje 50 poginulih u najsmrtonosnijem napadu od kada je Mosul oslobođen iz ruku Islamske države

Ilustracija
 Goran Tomasevic / REUTERS, ILUSTRACIJA

Najmanje 50 osoba, među kojima su i Iranci, ubijeno je u četvrtak u dva samoubilačka napada blizu Nasirije na jugu Iraka, najsrmtonosnijim od kada je Mosul oslobođen iz ruku Islamske države.

Sada raspolažemo podacima o 50 poginulih i 87 ranjenih, a broj žrtava bi mogao porasti jer su neki ranjeni u kritičnom stanju, rekao je visoki dužnosnik ministarstva zdravstva pokrajine Zi Qar.

Prvi napad je izveden blizu restorana na autoputu na izlazu iz tog grada, a drugi napad autobombom je bio usmjeren na kontrolnu točku na toj istoj autocesti, dodao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Tom autocestom redovno se kreću hodočasnici i posjetitelji iz susjednog Irana na putu do iračkih svetih gradova Nadjaf i Kerbala.

Odgovornost za ove napade preuzela je Islamska država za ove napade. U priopćenju novinske agencije Amaq, koja podržava terorističku sunitsku skupinu Islamsku državu, rečeno je da su napade izveli borci samoubojice ubivši "desetke šijita".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:17