FRANCUSKA

Sarkozy opet obećava: Očistit ću predgrađa Pariza od kriminala te uvesti red i zakon

Sarkozy počeo ponavljati obećanja koja su ga dovela na vlast na izborima 2007. godine
French President Nicolas Sarkozy speaks during a debate with several ministers to discuss the priorities of the "grand loan" (Grand Emprunt), on December 8, 2009 in Geispolsheim, eastern France. AFP PHOTO ERIC FEFERBERG
 AFP

PARIZ - Predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy, čija se stranka UMP još uvijek oporavlja od ponižavajućeg poraza na prošlomjesečnim regionalnim izborima, u utorak je obećao da će voditi “nemilosrdnu bitku” protiv kriminala koji je prožeo pariška predgrađa, ponavljajući tako opet svoju staru mantru pomoću koje je uspio pobijediti na izborima 2007.

- Ni jedan okrug, ni jedna četvrt, nijedan hodnik u bilo kojoj zgradi neće promaknuti autoritetu zakona - obećao je Sarkozy okupljenima u svom govoru u Bobignyju, kamo je došao kako bi prisustvovao inauguraciji prefekta Christiana Lamberta (inače bivšeg čelnika elitne policijske postrojbe poznatog po obračunavanju s kriminalom), koji će ubuduće biti zadužen za to područje.

Pariška predgrađa su inače dobila reputaciju područja gdje izbijaju neredi, pale se automobili te regrutiraju krijumčari droge. Mladi koji u njima žive često se bave kriminalom, a suočavaju se, među ostalim, i sa siromaštvom te nezaposlenošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 00:58