IMALI LAŽNE KARTICE

Savršena pljačka: Stotinjak lopova zasjelo na bankomate, u tri sata izvukli 13 milijuna u kešu

Ilustracija, muškarac na bankomatu
 / REUTERS

Pripadnici međunarodnog kriminalnog kartela ukrali su oko 12.7 milijuna dolara s bankomata u Japanu i to u razmaku od samo tri sata, piše Guardian.

Pljačka je izvedena kao precizno koordinirani pothvat u kojem je u kratkom vremenskom razdoblju na bankomatima izvršeno čak 14.000 transakcija, u čemu je sudjelovalo do stotinjak osoba.

Nitko od njih nije uhvaćen, a novac su povlačili krivotvorenim karticama s podacima 1600 različitih računa koje su ilegalno nabavili iz jedne banke u Južnoafričkoj Republici.

Lopovi su novac s računa "skidali" u bankomatima u Tokiju i 16 drugih japanskih gradova, s time da su povlačili po 100.000 jena (oko 815 eura) u svakoj transakciji, što je maksimalni dozvoljeni iznos koji se odjednom može podići na bankomatu. Drsku akciju izveli su 15. svibnja u vremenskom razdoblju između 5 i 8 sati ujutro, a smatra se da su nedugo potom napustili državu.

Japanska policija kontaktirala je Interpol i južnoafričke kolege kako bi otkrili kako su se lopovi dočepali podataka računa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 00:21