UŽAS U ENGLESKOJ

Sebastianu (6) liječnica umjesto raka dijagnosticirala infekciju uha, umro je: ‘Samo je htjela da odemo iz ordinacije...‘

Dječak je prošao kroz iscrpljujuću 80-dnevnu kemoterapiju, ali abnormalne izrasline s tumorima vratile su se po cijelom tijelu...

Sebastian Nunney

 INSTAGRAM

Šestogodišnji Sebastian Nunney iz Ketteringa u Northamptonshireu preminuo je od rijetkog oblika raka nakon što su liječnici njegove simptome isprva pogrešno protumačili kao moguću infekciju uha. Kako prenosi Daily Mail, dječaku je na kraju dijagnosticiran neuroblastom, najčešći rak u djece.

Sebastianovi roditelji Lindsay i Gregg pokrenuli su akciju i prikupili više od 130.000 funti za financiranje liječenja u SAD-u, ali u utorak su na Instagramu objavili tužnu vijest - naime, njihov sin, "hrabri i lijepi dječak", izgubio je bitku s teškom bolešću - preminuo je tri i pol godine nakon dijagnoze.

- Srca su nam slomljena - napisali su na društvenoj mreži.

Sebastianu je rak dijagnosticiran mjesecima nakon što se prvi put požalio na bolove u uhu. Tijekom pregleda kod liječnika opće prakse na vrhuncu pandemije 2020. godine, obitelji je rečeno da dječak vjerojatno ima infekciju uha.

- Sin mi je bio u strašnim bolovima i nije želio na pregled. U to vrijeme liječnici zbog koronavirusa nisu željeli obavljati konzultacije licem u lice, ali mi smo inzistirali na tome jer je Sebastian dosta smršavio. Stekla sam dojam da je liječnica, očito zbog pandemije, jedva čekala da odemo iz ordinacije. Bila je sumnjala i na autizam zbog, kako je sama napisala u bilješkama, ‘nekih problema u ponašanju‘ - ispričala je 41-godišnja majka, koja je sa Sebastianom zatrudnjela nakon IVF-a.

Nakon što se obitelj žalila na liječenje, pokrenuta je istraga, a dotičnoj doktorici određeno je daljnje usavršavanje.

No samo nekoliko tjedana kasnije, Lindsay i Gregg odveli su sina u bolnicu jer je dječak bivao sve slabiji, a testovi su pokazali da mu je razina kisika opasno niska. Rendgenska snimka pokazala je veliku masu u njegovim prsima, a daljnji testovi otkrili su da šestogodišnjak ima rijedak karcinom neuroblastom. Sebastian je odmah prevezen u Queen‘s Medical Center u Nottinghamu, gdje je stavljen na respirator. Osim toga, bio je podvrgnut i traheotomiji, postupku kojim se umjetno stvara otvor u dušniku.

- Pandemija je bila na vrhuncu, ali medicinske sestre dale su nam da budemo uz Sebastianov bolnički krevet. Bio je toliko loše, nisu očekivale da će uopće preživjeti vikend - rekao je otac Gregg (43).

Njegov sin prošao je kroz iscrpljujuću 80-dnevnu kemoterapiju, nakon koje se tumor smanjio u tolikoj mjeri da su i sami liječnici to nazvali "čudom".

No prije šest mjeseci u dječakovoj nozi otkrivena je nova kancerogena izraslina, a krvne pretrage pokazale su da se opaka bolest vratila. Abnormalne izrasline s tumorima kasnije su se proširile i na zdjelicu, bazu lubanje te meko tkivo oko očiju.

- Toliko ga je boljelo da je samo želio spavati i cijelo vrijeme plakati - rekli su roditelji, koji su sa sinom, unatoč poražavajućim vijestima, uspjeli provesti Božić prije nego što se dječak morao vratiti u bolnicu.

Nažalost, bili su to njihovi posljednji zajednički blagdani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:15