CURE DIJELIO S PRIJATELJEM

SEKS SKANDAL U SENATU Američki političar 'uvozio' mlade ljepotice iz Ukrajine i Južne Amerike

Bogati okulist je senatoru Robertu Menendezu dao milijun dolara za kampanju, a on mu je dovodio strankinje s kojima su uživali u raskalašenim zabavama
 AFP

NEW JERSEY - Senatora Roberta Menendeza (61) iz New Jerseyja američki tužitelji terete da je u dogovoru s prijateljem Salomonom Melgenom (60) dovodio ljepotice iz Ukrajine i Južne Amerike te im sređivao vize. Bogati okulist Melgen je političara obasipao darovima. Davao mu je goleme svote novca, posuđivao svoj avion i častio ga odmorom u luksuznim vilama, piše New York Post. Zajedno su uživali u raskalašenim zabavama s ljepoticama u liječnikovim vilama.

Melgen je Menendeza upoznao 1993. godine. Dao mu je oko milijun dolara za predizbornu kampanju za senatora. Prve optužbe protiv ove dvojice iznijele su dvije djevojke iz Dominikanske Republike 2013. Rekle su da su im za seks nudili 500 dolara, a kasnije su povukle iskaz i tvrdile da su ipak dobile samo 100 dolara.

FBI je u istrazi došao do brojnih zanimljivih detalja o njihovim 'djevojkama za zabavu'.

Oženjeni Melgen je 2006. imao aferu s izvjesnom Svitlanom Bučik (28) iz Ukrajine. Ona je tada živjela u Španjolskoj, a tužiteljstvo je navodi kao 'Djevojku broj 3'. Tada je Menendez poslao pismo u američki konzulat u Madridu.

- Dobra prijateljica doktora Melgena treba vizu kako bi ga posjetila zbog pregleda prije plastične operacije, pisalo je u pismu.

Svitlana je tjedan dana kasnije dobila vizu i otputovala za Floridu. Liječnik joj je u blizini Palm Beacha unajmio apartman. Iako je senator u pismu obećao da će se djevojka vratiti u Španjolsku, ona je ostala u SAD-u, promijenila je ime i sad živi u Los Angelesu.

Za Brazilku Lopes Leite (34) suradnik senatora Menendeza 2007. je od ministarstva vanjskih poslova zatražio vizu za glumicu i odvjetnicu iz Brazila. Tri godine kasnije Leite je završila studij prava u Miamiju. S Menendezom se viđala u New Yorku, na Floridi, u Španjolskoj i Dominikanskoj Republici. Melgen je sve plaćao, a troškove putovanja u svojoj poreznoj prijavi vodio je kao stipendiju.

Ime 'Djevojke broj 2' tužitelj nije objavio. Zna se samo da je imala 22 godine, a njezina sestra 18, kada ih je Menendez doveo u SAD iz Dominikanske Republike. Menendez i Melgen tvrde da su nevini, a prijeti im do 15 godina zatvora zbog korupcije. Veliki broj građana New Jerseyja traži da Menendez da ostavku.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 08:04