DJEČAK IZ ZAGREBA BORI SE ZA ŽIVOT NAKON PADA S 10 METARA

SHRVANI DJEČAKOV DJED'Ne prestajem plakati. Unučić mije sve. Ljut sam na sve u klubu,što ti treneri rade?'

'Znam da djeca znaju biti nestašna, ali treba ih čuvati i o njima brinuti, pogotovo kada su im dana na povjerenje', kroz suze govori djed malenog vratara Lokomotive
 Danijel Bartolić/Cropix

Umjesto finalnih utakmica, proglašenja pobjednika i slavlja, nogometni turnir za mlađe uzraste koji se proteklog vikenda održavao u Medulinu u organizaciji Zagrebačkog nogometnog saveza je prekinut, a organizatori i sudionici u velikom su šoku te je zavladala zabrinutost zbog stradavanja 10-godišnjeg dječaka iz Zagreba koji je pao s hotelskog balkona.

Htio po opremu

Dogodilo se to u subotu oko 17.40 sati, u hotelu Holiday u kojem su djeca bila smještena i gdje su se igrala i družila nakon odigranih utakmica. Dječak koji inače brani za zagrebačku Lokomotivu, a rođen je u srpnju 2005., pao je s desetak metara visokog balkona na drugom katu hotela. Očevidaca pada nije bilo, dječak je bio sam kada se dogodila nesreća. Iako policija nije obznanila uzroke pada, po neslužbenim informacijama do nesreće je došlo kada je dječak pokušao preko ograde prijeći s jednog balkona na susjedni te je izgubio ravnotežu. Pretpostavlja se da je htio otići po opremu, ali nije imao ključ pa je ušao u susjednu sobu i krenuo preko balkona u svoju sobu po opremu. Navodno su i ranije još neka djeca na taj način prelazila s jednog balkona na drugi.

Vozilo hitne pomoći brzo je dječaka prevezlo u pulsku bolnicu, no zbog težine ozljeda prebačen je u Rijeku. Kako nam je potvrdila Nataša Vitasović iz istarske policije, radi se o teškim tjelesnim ozljedama, no u policiji ne specificiraju o kojim je točno ozljedama riječ. Kako smo neslužbeno doznali, dječak je zadobio ozljede glave i zbog životne ugroženosti smješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja gdje je pod stalnim liječničkim nadzorom. U hotelu Holiday nisu željeli komentirati ovaj događaj.

ž

Foto: Danijel Bartolić/Cropix

Dječakovi roditelji odmah su se u subotu navečer iz novozagrebačke Svete Klare uputili u riječku bolnicu, a od jučer ujutro susjedi kucaju na njihova vrata ne bi li doznali kako je 10-godišnji miljenik ulice.

- Kad me sin nazvao u subotu navečer, vijest me slomila. Ne prestajem plakati. Unučić mi je sve. Ne krivim nikog, a opet, dijete je palo s deset metara visine. Ljut sam na sve u klubu, što ti treneri rade? Ne razumijem, ne mogu shvatiti. I ja sam igrao nogomet i bio u juniorima Zagreba, ali ovakve stvari se nisu događale. Znam da djeca znaju biti nestašna, ali treba ih čuvati i o njima brinuti, pogotovo kada su im dana na povjerenje. Ne znam kako je do same nesreće došlo, sina se to ne usudim ni pitati - govori shrvani dječakov djed. Unuk, dodaje, pet godina igra nogomet. Taj sport mu je postao sve, no i u školi je odlikaš.

Ljut na klub

- Voli biti prvi u svemu. Predan je i talentiran. Kao dječak je divan. Jedinac je pa ima našu dodatnu pažnju. Ljut sam na sve u klubu. Svaki put kad mi zazvoni telefon, umrem od straha da mi sin nosi lošu vijest. Ne znam što da mislim. Zamišljam da će svakog trena ući na vrata kuće i obznaniti mi rezultate s turnira jer je moj unuk znao da su mi, dok sam igrao nogomet, otkrili srčanu manu zbog koje sam morao napustiti taj sport koji je, pak, on jako zavolio. Unuk mi je sve. Po njemu sam nazvao i kafić u naselju koji sam prepustio njegovim roditeljima - kaže djed teško ozlijeđenog dječaka za čiji se život intenzivno od subote navečer bore riječki liječnici.

Foto: Danijel Bartolić/Cropix

Dječakovi prijatelji su također u šoku. Na najgori mogući način uvidjeli su da opasnost prilikom igre prijeti iza svakog ugla. Kažu da je prije Lokomotive igrao za Odru te da su se već pripremali za njegov rođendan u srpnju.

- Vjerujem da će se oporaviti i da ćemo uspješno realizirati proslavu. Ipak, kad se ulazi u 11. godinu, to je u našem dječjem svijetu velika stepenica - kaže jedan od prijatelja malenog nogometaša.

Dječakov bivši trener, koji je također u Medulinu bio na turniru, tragediju nije želio komentirati.

Svi su potreseni

- Ne treniram više tu dobnu skupinu. Ovo nas je sve potreslo, ali vam o samoj nesreći ne mogu ništa reći. Trenutačno pakiramo stvari i pomažemo djeci da se ukrcaju u autobuse za povratak kućama - rekao je kratko B. Š., jedan od trenera u klubu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 02:54