TEŠKE OPTUŽBE

Sin Lancea Armstronga optužen za silovanje tinejdžerice: ‘Probudila sam se na kauču i vidjela...‘

Navodni napad dogodio se u lipnju 2018. na tulumu u glavnom gradu Teksasa kada je Armstrong imao 18 godin
Luke i Lance Armstrong
 Instagram

Sin slavnog američkog biciklista Lancea Armstronga, za kojeg se 2012. ispostavilo da je sve svoje medalje i pobjede ostvario pod dopingom, uhićen je zbog seksualnog napada na 16-godišnjakinju koji se dogodio prije gotovo tri godine.

Luke David Armstrong (21) suočava se s optužbama zbog seksualnog zlostavljanja djeteta, izvijestila je policija iz Austina, a iz pritvora je u utorak pušten bez jamčevine.

Navodni napad dogodio se u lipnju 2018. na tulumu u glavnom gradu Teksasa kada je Armstrong imao 18 godina. Žrtva, koja je bila dvije godine mlađa, incident je prijavila u policiji tek prošlog studenog.

Odvjetnik mladića porekao je optužbe i kazao kako su njegov klijent i 'žrtva' bili u višemjesečnoj vezi.

- To što se dogodilo prije tri godine dok su bili školarci nije bio zločin i to nije bio seksualni napad - kazao je odvjetnik Randy Leavitt za KXAN.

- Radilo se o sporazumnom odnosu između dvije mlade osobe koje su na kraju pošle odvojenim putevima. Optužbe nisu trebale biti podignute, pogotovo ne tri godine kasnije - zaključio je.

Žrtva je kazala istražiteljima kako je zamolila mladog Armstronga da je pokupi s tuluma u lipnju 2018. jer je pila. Kazala je kako se ne sjeća vožnje u njegovom automobilu, nego samo da se probudila na kauču u njegovoj kući i shvatila da ju 'napada'.

Armstrong joj je navodno u telefonskom pozivu u prosincu 2020. priznao da su se onda seksali u kući njegovog oca, prenosi Daily Mail.

- Nije to bilo samo jednom. Bili su u vezi duži period - napomenuo je odvjetnik, no sam Armstrong se nije oglasio povodom optužbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:39