DRAMATIČNA SNIMKA

Sjećate se Lovca na krokodile? Njegov sin sada je spašavao živu glavu bježeći pred raljama 350kg velikog gmaza

Šokantna snimka iz australskog zoološkog vrta prikazuje slanovodnog krokodila Caspera kako nasrće na tinejdžera koji se dao u bijeg spašavajući živu glavu
 Robert Irwin/Instagram

Robert Irwin (18), sin Stevea Irwina, slavnog 'Lovca na krokodile' koji je preminuo u 44. godini od uboda otrovne raže, umalo je završio jednako tragično kao i njegov otac, kada je golemi krokodil u australskom zoološkom vrtu navalio na njega.

Umjesto da zagrize komad mesa koji mu je Robert nudio, slanovodni krokodil Casper dug 3,7 metara i 350 kg težak, krenuo je na tinejdžera koji se dao u bijeg spašavajući živu glavu.

'Bježite, bježite, bježite', vikao je Robert timariteljima u australskom zoološkom vrtu dok je bježao pred raljama Caspera.

Pogled na dramu iz ptičje perspektive isječak je iz finala sezone američke TV emisije Crikey! It's the Irwins, a Robert ga je objavio na društvenim mrežama.

Inače, Casper je leucistični krokodil, što znači da ima drastično smanjen tamni pigment kože te je svjetlije boje u usporedbi s drugim krokodilima, što znači da bi ga u divljini ubili. S druge strane, timaritelji Caspera opisuju kao jednog od najagresivnijih krokodila s kojima su radili. U zoološkom vrtu smješten u istu nastambu sa ženkom Wendy, koja pati od istog stanja kao i on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:57