UNOSAN BIZNIS

Skandal u zračnoj luci: Djelatnici aerodroma krali marihuanu iz torbi, zarađivali 9.000 eura tjedno!

Tužitelji su imenovali Dunna vođom operacije, dok je Webb bio njegova desna ruka koja je davala upute kad Dunn nije bio u blizini

Zračna luka (ilustracija)

 John Kershaw/Alamy/Profimedia/John Kershaw/alamy/profimedia

Dvojica djelatnika United Airlinesa zadužena za utovar i istovar prtljage, optužena su za sudjelovanje u višegodišnjoj prijevari kojom se prodavala marihuana ukradena iz putničkih torbi. Tužitelji tvrde da su se Joel Lamont Dunn i Adrian Webb ilegalnim poslom bavili najmanje od 2020. godine u međunarodnoj zračnoj luci San Francisco (SFO), piše Insider.

Prema tužbi koja je podnesena 9. lipnja, Dunn i Webb zarađivali su do 10.000 dolara tjedno prodajući marihuanu ukradenu iz prtljage putnika. Pomagala su im još najmanje tri radnika kojima je plaćeno oko 2000 dolara po smjeni da pretovare kanabis iz putničkih torbi u crne vreće za smeće. Operacija se odvijala dva do tri puta tjedno.

Tužitelji su imenovali Dunna vođom operacije, dok je Webb bio njegova desna ruka koja je davala upute kad Dunn nije bio u blizini. Odvjetnici optuženih nisu komentirali slučaj, a još uvijek nije poznat niti datum suđenja.

Policija je slučaj počela istraživati nakon što se dogodila oružana pljačka na parkiralištu zračne luke u lipnju 2021. godine. Na snimci su viđeni radnici koji su iznosili crne vreće za smeće iz zračne luke. Godinu dana kasnije, policija je zaustavila dvije osobe koje su izvodile sličan pothvat. Otkrili su djelatnike, koje su često viđali s Dunnom i Webbom, dok su nosili 30 funti vrijednu marihuanu.

Iako je u Kaliforniji posjedovanje marihuane legalizirano, letjeti s njom i dalje nije dozvoljeno. Oni koji budu uhvaćeni s kanabisom, rijetko se suoče s ozbiljnim posljedicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:10