PHIL RUDD

SLAVNI BUBNJAR OPTUŽEN ZA NARUČIVANJE UBOJSTVA Članu AC/DC-ja prijeti deset godina zatvora

This picture taken on November 6, 2014 and provided by The New Zealand Herald shows the drummer with legendary rock band AC/DC, Phil Rudd, leaving the court house in Tauranga, New Zealand. Phil Rudd was accused of trying to hire a hitman to kill two men after police raided his luxury New Zealand home. AFP PHOTO / The New Zealand Herald / George Novak NEW ZEALAND OUT --- AUSTRALIA OUT
 GEORGE NOVAK

WELLINGTON - Novozelandska policija optužila je u četvrtak bubnjara AC/DC-a Phila Rudda za naručivanje i prijetnju ubojstvom te posjedovanje narkotika.

Šezdesetogodišnji Australac nije se izjašnjavao o optužbama na kratkom ročištu na sudu u Taurangi, oko 200 kilometara jugoistočno od Aucklanda.

Pušten je uz jamčevinu i ograničenje kretanja, a na sudu se ponovno mora pojaviti krajem mjeseca.

Ruddu prijeti deset godina zatvora ako bude osuđen za najteže kazneno djelo, pokušaj naručivanja ubojstva.

Policija je uhitila Rudda, pravim imenom Phila Witschkea, u njegovu domu u četvrtak u Taurangi, na istočnoj obali Sjevernog otoka.

Lokalni portal Sunlive objavio je da je krajem rujna navodno pokušao naručiti ubojstvo dviju soba i jednoj od njih zaprijetio da će je ubiti.

Rudd se u obalni grad Tauranga preselio nakon što je 1983. izbačen iz benda. AC/DC-u se ponovno priključio 1984., ali je ostao živjeti na Novom Zelandu gdje posjeduje restoran.

On je 2010. već bio osuđen i novčano kažnje za posjedovanje marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 16:00