UBOJSTVO U PODMORNICI

SLAŽE SE SLAGALICA STRAVE Kontroverzni biznismen: 'Raskomadao sam tijelo novinarke i bacio je u more, ali nisam je ubio. Dogodila se nesreća!'

 
 Scanpix Denmark/Martin Sylvest/Peter Thompson/TT NEWS AGENCY/ Tom Wall/REUTERS / Screenshot/YouTube

Kontroverzni danski poduzetnik i vlasnik podmornice Peter Madsen (46), priznao je da je raskomadao tijelo švedske novinarke Kim Wall (30) i bacio je u more, no porekao je da ju je ubio.

Naime, Wall je nestala 10. kolovoza nakon što se ukrcala na Madsenovu podmornicu u Kopenhagenu kako bi o njemu napravila reportažu. Njezin torzo nađen je 11 dana kasnije pričvršćen za metal kako bi potonuo na dno, dok su njezina glava, noge i odjeća otkriveni u vrećama 6. listopada.

Nakon što je uhićen, Madsen je kazao kako je novinarka umrla nakon što je udarila u otvor podmornice koju je sam izgradio. Ipak, obdukcija je pokazala kako nema nikakvih fraktura lubanje.

Umjesto toga, oko njezinih rebara i genitalija pronađene su ubodne rane, za koje istražitelji vjeruju da su nastale 'u vrijeme i kratko nakon njezine smrti'.

Madsen je potom promijenio svoj iskaz. Naime, prvotno je tvrdio da je iskrcao novinarku u Kopenhagenu 10. kolovoza, a onda je kazao kako je umrla u stravičnoj nesreći te da je bacio njezino tijelo u more. Posljednje što je kazao policiji jest da je Wall umrla od trovanja ugljičnim monoksidom. Madsen je uhićen nakon što je spašen s podmornice koju je namjerno potopio.

Istražitelji su u međuvremenu izvijestili kako su na hard disku koji pripada Madsenu pronašli snimku koja prikazuje obezglavljenje žene, no on je porekao da su snimke njegove i da je uređaj na kojem su spremljene snimke koristio jedan član posade, kao i jedan pripravnik.

Madsenova odvjetnica Betina Hald Engmark kazala je kako njezin klijent još uvijek nije priznao da je učinio išta pogrešno. Madsen je i službeno optužen za ubojstvo, a istraga se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:06