NOVI BARBARSKI ČIN

SMAKNUTI JER SU PRAKTICIRALI MAGIJU Džihadisti u glavnom gradu Libije obezglavili dvojicu ispred gomile koja je uzvikivala 'Alahu akbar'

 Screenshot

Maskirani teroristi Islamske države smaknuli su dvojicu muškaraca optuženih da su prakticirali magiju ispred okupljene gomile u Libiji.

U posljednjem barbarskom videu, optuženike s povezom na očima i u narančastim odijelima dovode iz automobila pred okupljenu masu u Tripoliju kako bi ih smaknuli.

Muškarci i djeca, od kojih su se neki popeli na vozila kako bi imali što bolji pogled, gledaju optužene kako kleče na tlu, a potom im ekstremisti odsijecaju glave.

Nakon što 'čarobnjaci' umru, gomila viče 'Allahu Akbar'. Na videu se vidi kako obezglavljena tijela ukrcavaju u kola hitne.

Zapadni dužnosnici kazali su kako su i Velika Britanija i SAD potajno poslali komandose kako bi preuzeli nadzor u centralnoj Libiji jer strahuju da bi islamisti tamo mogli uspostaviti uporište.

Naime, policija je za New York Times izjavila kako ISIS gubi uporište u Siriji i Iraku i kako teroristi vide Libiju kao krucijalnu za nastavak džihada.

ISIS je već uspostavi kontrolu nad obalom grada Tripolija i izgurao lokalnu policiju. Teroristi su počeli odmah provoditi rigoroznu interpretaciju islamskog šerijatskog zakona: zabranili su muziku, prisilili žene da nose veo i počeli mučiti ljude.

Vjeruje se kako je njihova iduća meta Adjabiya, grad u blizini Sirte, koji bi ISIS-u dao kontrolu nad ključnim putovima i naftnim poljima.

Vodeći ljudi Islamske države posljednjih mjeseci tiho pristižu u Libiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:58