KOBAN IZAZOV

SNIMAJU SE DOK PIJU DO SMRTI Opasna igra zaludila je djecu svijeta: Najmlađa žrtva je djevojčica (9)

Zaluđenost 'NekNominacijom' započela je u siječnju u Australiji, ali se globalno proširila pomoću društvenih mreža. U Velikoj Britaniji zabilježena su tri smrtna slučaja
 YouTube

Devetogodišnja djevojčica iz Leadgatea u Engleskoj najmlađa je žrtva opasne "igre" NekNomination koja se širi društvenim mrežama. Nakon što je na Facebooku vidjela kako se u bizarnoj igri opijaju njeni prijatelji, Rhiannon Scully je završila u bolnici zbog trovanja alkoholom jer je popila mješavinu votke i viskija.

Užasnuta majka je ovu osnovnoškolku zatekla u kući kako još u školskoj uniformi sjedi na svom električnom skuteru u polusvijesti, te je pozvala hitnu pomoć. Djevojčica je svoj "poduhvat" snimala kamerom na mobitelu, ali je, prema riječima njene majke, snimka izbrisana.

U bolnici su joj isprali želudac i zadržali je preko noći.

Britanski ministar zdravlja upozorio je na problem s 'NekNominacijom', jer se radi o izazivanju djece da se opijaju opasnim kombinacijama alkohola te to snimaju i objavljuju putem društvenih mreža, a zatim izazivaju druge da ih nadmaše.

Zaluđenost 'NekNominacijom' započela je u siječnju u Australiji, ali se velikom brzinom proširila cijelim svijetom uz pomoć društvenih mreža.

Jedan od prvih primjera zabilježen je na videu koji možete pogledati, a radi se o jahačici koja je na konju ušla u supermarket. No, nakon te zabavne epizode uslijedili su mnogo opasniji primjeri NekNominacija, kada su u Velikoj Britaniji zabilježena tri smrtna slučaja povezana s ovom opasnom igrom.

Tako je prošlog mjeseca 20-godišnji Bradley Eames iz Nottinghama pronađen mrtav nakon što se snimao kako ispija gotovo litru džina pomiješanog s vrećicama čaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:09