OBITELJSKA DRAMA

ŠOKANTAN POZIV NAKON DUGIH 20 GODINA 'Vaš sin nije mrtav, prodan je imućnoj obitelji u Švicarskoj'

Danas Ranka i njen suprug Zdravko žive na Islandu. Bespomoćno tragaju za svojim sinom još od 2009. godine kada su saznali istinu
 Dorian Horvat/CROPIX

Ranka Inga Studić, rođena u Sarajevu i njen suprug Zdravko godinama su vjerovali kako je njihov sin preminuo pri rođenju 1992. godine. U tom su uvjerenju živjeli sve do misterioznog telefonskog poziva u kojem im je nepoznata žena priopćila da je njihov sin živ te da je prodan u Švicarsku, piše Klix.ba.

Ranka nikada neće zaboraviti dan kada je čula ove riječi: "Jeste li Vi Ranka Studić, izbjeglica iz Sarajeva koja se porodila u Jagodini 7. srpnja 1992. godine u šest sati navečer? Vaše dijete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švicarskoj, prodan je dobrostojećoj obitelji, koja ga je usvojila", rekla je na telefon nepoznata žena istaknuši da ne može živjeti s tim teretom.

Danas Ranka i njen suprug Zdravko žive na Islandu. Bespomoćno tragaju za svojim sinom još od 2009. godine kada su saznali istinu.

- Vjerujemo da su našeg sina usvojili Srbi koji žive u Švicarskoj, rekao je Zdravko za Blick.ch, ističući kako je to zaključio na osnovu imena koje je dano njihovom sinu.

Zamolio je sve ljude koji imaju bilo kakvu informaciju da im pomognu u potrazi.

Ova priča ponovo je pokrenula pitanje odgovornosti bolnica u Srbiji koje su već godinama suočene s optužbama roditelja da su im djeca prodavana.

Doktor Boban Stanojević, načelnik Ginekologije u jagodinskoj bolnici, kazao je da se bolnica ne želi baviti slučajevima umrlih beba za koje se sumnja da su prodane.

"U to vrijeme (kada je Ranka ostala bez bebe) nisam ni bio zaposlen u bolnici. Znam da je majkama teško pomiriti se sa činjenicom da su izgubile bebe. Ali, ako su doktori utvrdili smrt, to je i razlog što iz bolnice nisu otišle s djetetom u naručju. Ako sumnjaju, postoje organi koje se bave takvim slučajevima pa neka se njima obrate. U novinama se svašta piše, a nijedan od navodnih slučajeva prodaje djece nije rasvijetljen, jer nije dokazan", kazao je Stanojević za beogradske Vesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:18