NESTAO U TRENU

Šokantan video prikazuje koliko brzo živo blato guta golemi kamen: ‘Usisat će vas, zadnja žrtva bio je student...‘

Čim je kamen udario u mulj nalik živom pijesku, počeo je nestajati dok se vidi kako voda curi oko njegovih rubova

Zachary Porter i živo blato u rukavcu Turnagain

 /Facebook/tiktok

Šokantna videosnimka koja pokazuje moć smrtonosnih blatnih ravnica Aljaske postala je viralna nedugo nakon što se 20-godišnji student Zachary Porter utopio u plovnom putu na Aljasci, Turnagain Arm.

Zabrinjavajuća snimka pokazuje koliko brzo crna blatna ravnica u Anchorageu na Aljasci može progutati kamen težak više od dva kilograma.

Korisnik TikToka Darren Ak bacio je kamen težak više od dva kilograma u blato kako bi se na snimci vidjelo kako brzo ga ono proguta.

Čim je kamen udario u mulj nalik živom pijesku, počeo je nestajati dok se vidi kako voda curi oko njegovih rubova.

U roku od samo nekoliko sekundi, kamen se više nije vidio.

- Ovdje turisti umiru u blatnim ravnicama, objašnjava Ak na video snimci koju je objavio na TikToku.

- Usisat će vas, dodaje.

Snimka je objavljena samo nekoliko mjeseci nakon što se jedan 20-godišnjak utopio u poznatoj blatnoj ravnici Turnagain Arm na Aljasci. Zachary Porter iz Illinoisa je posjetio tu turističku atrakciju s prijateljima u svibnju, piše Daily mail.

On je zapeo u ledenjačkom estuariju i unatoč svim naporima njegovih prijatelja i vatrogasaca da ga izvuku, utopio se. Njegovo je tijelo izvučeno tek idućeg jutra.

Kada je on zapeo u omekšalom mulju, jedan od njegovih prijatelja je pozvao hitnu. To je bilo oko 17.45 sati. Kad je hitna došla oko 18 sati, on je već bio do struka u blatu. Pozvane su i vatrogasne ekipe i dva zračna vozila hitne pomoći, no oko 19 sati je mladić već bio ispod mulja. Jedan čovjek koji ga je pokušao spasiti prebačen je u bolnicu s hipotermijom.

Ušće od 77 kilometara koje su izdubili ledenjaci ima jednu od najbrže nadolazećih plima na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:13