TKO JE JASON PALMER?

Šokantna izborna pobjeda o kojoj priča cijela Amerika: ‘Pomeo je Bidena, a nitko nema pojma tko je on!‘

‘Glasačima treba netko tko pripada 21. stoljeću, za razliku od Joe Bidena‘

Jason Palmer

 /Yt Screenshot

Predsjednik Joe Biden pomeo je sve dosadašnje demokratske predizbore na ‘super utorku‘ osim u Američkoj Samoi. Tamo ga je porazio nepoznati kandidat Jason Palmer. Prema lokalnoj stranci, od 91 glasačkog listića, Palmer je osvojio 51, a Biden 40.

"Saznao sam da sam pobijedio kad mi je telefon eksplodirao s porukama prijatelja i suradnika u kampanji", rekao je Palmer jučer u intervjuu. Otkrio je kako nikada nije ni posjetio Samou.

"Vodio sam kampanju na daljinu, imao sam Zoom gradske vijećnice, tako sam razgovarao s ljudima i slušao ih o onome što je njima važno", objasnio je.

Ishod teško da će poremetiti Bidenov marš prema nominaciji njegove stranke. Samo šest delegata bilo je u igri na ovom teritoriju SAD-a, malenoj zbirci otoka u južnom Pacifiku s manje od 50.000 stanovnika. Palmer i Biden osvojili su po tri delegata iz utrke.

Dan prije klubova zastupnika, Palmer je objavio na X-u da je Washington D.C. odavno prerastao predsjednika koji će advocirati Američku Samou. Njegov profil prepun je fotografija ljudi koji drže plakate za kampanju koje su sami izradili.

Palmer je inače potpuni anonimus na američkoj političkoj sceni, radio je razne nekomercijonalne poslove, često uključujući tehnologiju i obrazovanje. Smatra da glasači žele "nekoga tko više od Bidena pripada 21. stoljeću." Prema financijskim podacima, Palmer je posudio kampanji preko $500,000 svog vlastitog novca.

"Ne možeš sa sobom ponijeti novac jednom kad umreš", rekao je. "No, s njim možeš promijeniti svijet dok si živ."

Inače, stanovnici Američke Samoe glasuju na predizborima, ali nemaju predstavnike u izbornom kolegiju. Podsjećamo, Američka Samoa i prije je bila mjesto donkihotovskih pobjeda. Tijekom demokratskih predizbora 2020., pobjedu je odnio jedan jedini put i milijarder Michael Bloomberg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:26