NOVI DETALJI

Specijalci opkolili ubojicu koji je pobjegao iz zatvora, on urlao: ‘Ne prilazite, imam bombu!‘

Na snimkama se vide i snajperisti koji leže na tlu, s oružjem uperenim prema Madsenu dok on sjedi leđima naslonjen na živicu
 Nils Meilvang/Ritzau Scanpix/AFP

Ubojica Peter Madsen nije jučer uspio u svom naumu da pobjegne iz danskog zatvora Herstedvester, gdje služi kaznu nakon ubojstva novinarke Kim Wall na svojoj podmornici.

Ipak, 49-godišnjak je prilikom pokušaja bijega trčao u različitim smjerovima. Vidi se to na video snimci koju je objavio Ekstra Bladet. Na snimci se vidi kako muškarac hoda pločnikom s ruksakom, dok se u pozadini čuje kako netko viče za njim: 'Peter! Stani!'. Cijelu snimku možete pogledati OVDJE.

Ubrzo nakon toga Madsen trči između zgrada u industrijskom području. Nadzorne su ga kamere snimile kako trči, najprije prema grmlju, vjerojatno u nadu da će se tamo moći sakriti, no zatim je shvatio da je pogriješio pa se brzo okrenuo i počeo trčati u drugom smjeru. Tada ga je jedan od zatvorskih čuvara sustigao, a Madsen je uhićen i lisice su mu ponovno stavljene. Uhićen je na mjestu udaljenom oko 400 metara od zatvora.

Na snimkama se vide i dvojica snajperista koji leže na tlu, s oružjem uperenim prema Madsenu dok on sjedi leđima naslonjen na živicu. Nosio je i narukvicu za koju je rekao da će aktivirati bombu.

Madsen je dugo tako sjedio s lisicama na rukama dok se čekalo da stigne ekipa za deaktiviranje bombi. Naposljetku se ispostavilo da je prijetnja bombom bila lažna.

Podsjetimo, Peter Madsen je osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva švedske novinarke Kim Wall, koja se radi intervjua ukrcala na podmornicu koju je on sam napravio. Njezino tijelo bez glave, kao i drugi dijelovi tijela, pronađeni su 11 dana kasnije na plaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:24