BIT ĆE PREKRŠAJNO PROCESUIRANI

SPRIJEČEN ULAZAK PETORICE IRANACA U HRVATSKU IZ BiH Samo od prošle godine broj ilegalnih migranata povećao se za 350 posto

 Denis Jerkovic / Ilustracija / CROPIX

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su u petak ilegalni ulazak u Republiku Hrvatsku petorice državljana Irana na području Metkovića.

Kako je priopćeno iz Granične policije, državljani Irana otkriveni su u blizini granice između Bosne i Hercegovine te Republike Hrvatske. Pripadnici Granične policije spriječili su ovu ilegalnu migraciju u graničnom pojasu na području Čapljine.

Ilegalni migranti će, sukladno Zakonu o strancima, biti prekršajno procesuirani i predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima kako bi se vratili u Iran ili zemlju iz koje su ušli u BiH.

U BiH je tijekom ove godine zabilježen veliki porast broja ilegalnih migranata. Tijekom prvih devet mjeseci, u BiH je otkriveno 605 ilegalnih migranata koji su, nakon provedenog postupka Službe za poslove sa strancima, stavljeni pod nadzor ili su izravno vraćeni u zemlju iz koje su ušli u BiH.

U istome razdoblju prošle godine otkriveno je 173 osoba, što predstavlja povećanje broja ilegalnih migranata od čak 350 posto. Najčešće je riječ o državljanima Pakistana, Afganistana, Alžira, Maroka, Turske, Albanije i građanima Kosova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:14