NA PET GODINA

Srpski ministar financija prvi kupio Fiat 500 L na kredit: 'Mnogi nisu vjerovali da će se u ovaj projekt u Srbiji uspjeti!'

 Blic.rs

BEOGRAD - Srbijanski ministar financija i gospodarstva Mlađan Dinkić prvi je kupac na kredit kupljenog novog modela "fiat 500L", koji se u suradnji s talijanskom kompanijom proizvodi u Kragujevcu, objavljuju u petak beogradski mediji.

Dinkić je u izjavi dostavljenoj agenciji Tanjug priopćio kako je ugovor potpisao kao građanin, a ne kao ministar te da je za kupnju uzeo komercijalni bankarski kredit uz rok otplate od pet godina.

"Prije nekoliko godina, mnogi u Srbiji nisu vjerovali da će projekt koji sam pokrenuo s 'Fiatom' zaista uspjeti i da će se u proizvodnim pogonima u Kragujevcu jednog dana proizvoditi automobili vrhunske svjetske klase", priopćio je Dinkić.

On je podsjetio i na svoje javno obećanje da će biti prvi kupac novog modela "Fiatovog" automobila proizvedenog u Srbiji, istaknuvši kako je "od samog starta duboko vjerovao u uspjeh ove velike industrijske investicije koja je od ogromnog značaja za ukupni gospodarski razvoj Srbije".

Dinkić je također rekao kako će novim "fiatom" 500L on i njegova supruga "zamijeniti 'peugot 206' star 12 godina", te da će sukladno zakonu "ovu imovinsku promjenu prijaviti i resornoj državnoj agenciji".

Najjeftinija verzija "fiata 500 L" u Srbiji će stajati 13.490 eura, s porezom na dodatnu vrijednost, a najskuplja s kompletnom opremom 18.690 eura, a Dinkić ga je kupio dan prije početka službene prodaje na svjetskom tržištu.

Automobil "fiat 500 L" ekskluzivni je model talijanske kompanije nastao u tvornici “Fiat automobili Srbija” (FAS) u Kragujevcu, zajedničkom projektu srbijanske vlade Srbije i "Fiata". Srbija u FAS-u ima udio od 33 posto, a "Fijat" 67 posto.

Tvornica vrijedna oko milijardu eura otvorena je 16. travnja 2012. godine i predstavljena kao najveća investicija u Srbiji posljednjih nekoliko desetljeća koja će značajno pridonijeti oporavku domaćeg gospodarstva.

Dinkić je bio jedno vrijeme ministar i u bivšoj vladi premijera Mirka Cvetkovića, a sudjelovao je u pregovorima s "Fiatom”" te se, uz bivšeg predsjednika Borisa Tadića, smatra jednim od najzaslužnijih dužnosnika koji su pridonijeli povratku talijanske kompanije u Srbiju, nakon višegodišnje suradnje s kragujevačkom "Zastavom" koja datira još iz doba bivše SFRJ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:15