INCIDENT U SUDNICI

'ŠTO ME, BRE, UKLANJAŠ, MEĐEDE JEDAN! OVAJ LAŽE, TURČIN, P...A TI MATERINA TURSKA' Mladić na suđenju u Haagu

 AP

Ratko Mladić (70) izbačen je danas iz sudnice u Haagu jer je rekao da svjedok optužbe iz Srebrenice, koji je preživio strijeljanje, laže. Dok su ga zaštitari izvodili, svjedoku je opsovao 'majku tursku', a suca nazvao 'međedom', javlja Blic.rs.

Bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske optužen je za genocid nad 7.000 srebreničkih Muslimana u danima nakon što je 1995. godine njegova vojska zauzela tu enklavu, koja je bila pod zaštitom UN.

Mladić je jutros doveden u sudnicu u kojoj je svjedok RM-346 davao iskaz o tome kako je preživio strijeljanje stotina Muslimana na vojnoj farmi Branjevo.

Zbog Mladićevog zdravstvenog stanja, suci su odredili kratku pauzu kako bi optuženi mogao na nekoliko minuta izaći iz sudnice.

Dok se vraćao u sudnicu, Mladić je glasno izgovorio nekoliko riječi, a sudac Alphons Orie pitao je svjedoka je li se optuženi njemu obratio.

- Najvjerojatnije, zato što je rekao da sam ja to sve slagao - odgovorio je RM-346. Sudac je tada naredio da Mladića izvedu iz sudnice, a on je, dok su ga stražari izvodili, na to doviknuo: - Što me, bre, uklanjaš, međede jedan! Ja sam rekao mom odvjetniku... Ovaj laže, Turčin, p...a ti materina turska!

Iskaz svjedoka nastavljen je nakon što je Mladić izveden iz sudnice, javlja Blic.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:23