MASAKR

STRAH U PITORESKNOM SELU Fantom već mjesecima terorizira stanovništvo: 'On kolje noću, a žrtve su mu bespomoćne. Izbezumljeni smo'

 
 Google Street View

Serijski ubojica zečeva koji već duže vrijeme terorizira jedno mirno mjesto u francuskoj pokrajini Bretagni, ponovno je napao, piše Guardian.

Uznemireni stanovnici mjesta Minihy-Tréguier pozvali su policiju nakon što su u subotu ujutro pronašli sedam zaklanih zečeva u dvorištu ispred jedne kuće. Nadali su se da su okrutna ubojstva, koja su počela u travnju, prestala jer već nekoliko tjedana nije bilo novih slučajeva. No, nakon što su pronađeni novi mrtvi zečevi, postalo je jasno da misteriozni ubojica još uvijek hara.

Policija kaže da ubojica ostavlja jako malo ili nimalo tragova, no svaki put ima isti način ubijanja: tijekom noći se ušulja u nečije dvorište, uzme zeca iz njegove nastambe te ga probode oštrim predmetom ili zgazi nogama. Nakon toga, tijela nesretnih životinja ostavlja na tlu.

Pixabay

- To je zastrašujuće. Ako je netko u stanju tako pobiti bespomoćna stvorenja poput zečeva, jednoga bi dana mogao napasti i ljude, pogotovo one starije, kaže Annick, jedna od stanovnica sela.

- Moraš stvarno biti bolestan da učiniš ovako nešto. Pa on ih čak ne planira ni pojesti, naglašava njezina susjeda Isabelle.

Eugène (80) i Marie-Françoise L’Hévéder (77) izgubili su ukupno 20 zečeva u četiri odvojena napada.

- Uzgajamo zečeve već 55 godina i ovo je prvi put da se događa ovako nešto. Potpuno smo izgubljeni. Pitamo se tko bi mogao učiniti takvo što, zabrinut je Eugène.

Jean-Yves Fenvarc’h, načelnik Minihy-Tréguiera koji broji oko 1.320 stanovnika, kaže da ubojica napada desetak različitih uzgajivača zečeva. Neke je napao i više puta.

- Žrtve su često umirovljenici koji uzgajaju vrt te imaju zečeve i kokoši, kazao je Fenvarc’h.

Ova ubojstva zečeva podsjećaju na tajanstvena ubojstva mačaka iz Croydona oko kojih se vodila istraga čak tri godine. Mačke po južnom Londonu su pronalažene obezglavljene i s odrezanim repovima, a na koncu se ustanovilo da su krivci najvjerojatnije - lisice.

No, stanovnici Minihy-Tréguiera kažu da su vidjeli muškarca u baloneru i sa šeširom kako napušta mjesto događaja tako da je krivac ovoga puta skoro sigurno čovjek.

Lokalna žandarmerija apelira na sve koji nešto znaju da se jave kako bi se stalo na kraj ovim okrutnim ubojstvima zečeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:33