VOZAČ ULETIO U PUBLIKU

STRAVIČAN VIDEO Uhićeni organizatori reli utrke na kojoj je poginulo troje ljudi

 YouTube

U sudaru koji se u subotu dogodio tijekom međunarodne brdske utrke "Tara 2012" vozač Branimir Simić iz Bosne i Hercegovine, na oko 500 metara od cilja , izgubio je kontolu nad vozilom, uletjeo u publiku i tom prilikom povrijedio četvero ljudi, od kojih je troje kasnije preminulo , javlja srpski blic.

Policija je, nakon saslušanja organizatora utrke, uhitila tri osobe čija imena nisu objavljena, no zna se kako se radi o direktoru trke iz BiH, njegovom pomoćniku za sigurnost iz Srbije i predsjedniku sportske komisije iz BiH koje se tereti za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti pod sumnjom da nisu poštovali propisane sigurnosne uvjete prilikom organizacije utrke.

Nikola Trišić iz Bajine Bašte umro je na putu do bolnice, dok je Dragiša Jakovljević preminuo u užičkoj bolnici. Sin nastradalog, Stefan Jakovljević (17), zbrinut je na odjeljenju dječje kirurgije i nalazi se izvan životne opasnosti. Jovana Trišić (27) s teškim povredama glave iz užičke je bolnice hitno prebačena u Beograd, no nakon višesatne borbe za život, djevojka je podlegla ozlijedama.

Nesreća se dogodila oko 12.30 sati na utrci u kojoj je sudjelovalo oko 60 natjecatelja uglavnom iz regije.

Organizator trke Dragan Simić, predstavnik auto-kluba "Balkan", kazao je kako su bile poduzete sve sigurnosne mjere te kako je publika bila uklonjena sa svih opasnih mjesta, na kojima je bio pojačan broj redara

- Prije nego je utrka krenula ljudi su maknuti, sve je napravljeno prema pravilima, tako da sad istražujemo zbog čega je netko bio na tom mjestu i izaći ćemo kasnije s tim u javnost - rekao je Simić jučer za RTS, piše srpski blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:02