NESREĆA U FRANCUSKIM ALPAMA

STRAVIČNA SMRT MLADOG SNOWBOARDERA Pao je i glavom se zabio u snijeg. Uočila su ga dva skijaša u prolazu, ali ga nisu uspjeli sami izvući

 
 Pixabay

Mladi snowboarder iz Velike Britanije ugušio se nakon što je pao i glavom se zabio u snijeg na skijalištu u francuskim Aplama, izvijestile su tamošnje vlasti. Bio je zakopan u snijeg oko 30 minuta prije nego su ga našli, piše Guardian.

25-godišnjak koji je radio tijekom skijaške sezone u tamošnjem resortu Meribel, pronađen je izvan označene skijaške staze na dijelu planine koji se naziva Allues.

Vjeruje se da se nije mogao osloboditi snowboarda.

Glasnogovornik alpskog resorta kaže kako je teško utvrditi koliko je točno nesredni snowboarder bio zakopan u snijegu, no to nije moglo biti dulje od pola sata.

'Kad je pao bio je sam, a primijetila su ga dvojica skijaša koji su prolazili onuda i vidjeli komad snowboarda koji viri iz snijega. Tek tada su ustanovili da je netko još uvijek pričvršćen za snowboard.'

Skijaši su odmah pozvali pomoć i pokušali sami izvući nesretnog snowboardera iz snijega, no to je bilo vrlo teško jer je snowboarder bio dosta ukopan. Kad su stigli spasitelji, mogli su samo proglasiti smrt.

Ovaj nesretni slučaj istražuje policija obližnjeg Albervillea.

U siječnju ove godine dvojica Britanaca su poginula nakon pada s litice od kojih stotinjak metara u Chamonix-Mont-Blancu, a u veljači je poginuo britanski skijaš u resortu Alpe d’Huez. Svi poginuli skijali su izvan označenih skijaških staza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:47