UBOJICA U BIJEGU

STRAVIČNI MASAKR Uvrijeđeni 25-godišnjak zbog braka pobio cijelu deseteročlanu obitelj!

Rescue workers carry the body of a dead man at the site of a suicide bomb attack at the gate of the Press club in Peshawar, located in Pakistan's North West Frontier Province, December 22, 2009. A suicide bomber blew himself up on Tuesday at the gate of the Press club in the northwestern city of Peshawar, killing three people and wounding 17, government officials said. REUTERS/Fayaz Aziz (PAKISTAN - Tags: CIVIL UNREST CRIME LAW CONFLICT)
 Reuters

Pakistanca sumnjiče da je ubio zaručnicu i još devetero članova njezine obitelji jer joj nisu dopustili da se uda za njega, objavila je u ponedjeljak policija. Policija je 25-godišnjaka identificirala kao Gula Ahmeda Saida, a on je u bijegu još otkako je početkom godine ubio svoje roditelje, brata i bratovu ženu, jer su i oni sprečavali taj brak.

U nedjelju se vratio u svoj gradić na sjeverozapadu Pakistana i s pomagačima ustrijelio zaručnicu, njezine roditelje i sedmero njezine braće i sestara, jer se jedan od stričeva usprotivio braku, kaže policija.

"Stric je bio neodlučan što je razljutilo Gula Ahmada", rekao je policajac Mohamad Džamil.

Vjeruje se da su ubojice prešli u poluautonomnu paštunsku pokrajinu uz afganistansku granicu, kamo policija ne smije. "Nikoga ne smijemo onamo slijediti jer to nije u našoj jurisdikciji, a i naša bi sigurnost bila ugrožena", rekao je Džamil.

U Pakistanu muškarci često ubijaju žene ako na na bilo koji način osjete da im je čast ugrožena. Ova su se najnovija ubojstva dogodila u vrlo konzervativnom području u kojemu žene nemaju mnogo izbora kad je brak u pitanju, a često im zabranjuju i školovanje.

Pakistansko povjerenstvo za ljudska prava kaže da je u takozvanim ubojstvima zbog časti u 2013. ubijeno 869 žena, a za 2014. nema podataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:36