POKRENUT ĆE ISTRAGU?

SUMNJIVA SMRT TAJKUNA 'Nečega tu sigurno ima, on se nikada ne bi ubio... A radio je za ruske oligarhe'

Nije poznato je li Young uopće ostavio oproštajno pismo, dok njegovi prijatelji sumnjaju da bi se on ubio
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 07: Scot Young and Noelle Reno attend the LBD by L.K.B cocktail launch party at L.K. Bennett on October 7, 2014 in London, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images for L.K. Bennett)
 Chris Jackson / 2014 Getty Images

Stravična smrt britanskog tajkuna Scota Younga (52), koji je preminuo naboden na šiljastu ogradu u ponedjeljak popodne, toliko je uznemirila javnost da su detektivi pod pritiskom da ponovno ispitaju okolnosti njegovog pada.

Nekoliko sati nakon što je njegovo tijelo pronađeno podno kuće u otmjenom središtu Londona, policija je isprva priopćila da nema sumnjivih okolnosti.

No, nije poznato je li Young uopće ostavio oproštajno pismo, dok njegovi prijatelji sumnjaju da bi se on ubio.

Scot Young je bio poznat kao "fixer", čovjek koji je sređivao različite probleme za ultrabogataše, među kojima je i mnoštvo ruskih milijardera.

Preminuli Young je, prema navodu jedne obiteljske prijateljice, bio prijatelj ruskog tajkuna Borisa Berezovskog, koji je umro prošle godine pod nerazjašnjenim okolnostima.

Young je izbio u žižu javnog interesa tijekom svoje brakorazvodne parnice, jedne od najpoznatijih u Velikoj Britaniji, kada je završio u zatvoru jer na sudu svojoj bivšoj supruzi Michelle nije želio otkriti razmjere svog bogatstva.

Zgrada u Londonu ispred koje je pronađeno tijelo Scota Younga

U studenome prošle godine sudskom presudom je morao platiti bivšoj supruzi 20 milijuna funti, a tvrdio je da je "bez prebijene pare". Navodno je imao 28 milijuna funti dugova koji su nastali kada je propalo njegovo poslovno carstvo. Prema tadašnjim tvrdnjama Younga, izgubio je milijune u tajanstvenom poslovnom poduhvatu 'projekt Moskva' u Rusiji, a jedan od investitora u tom projektu bio je upravo Berezovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:15