NAJVEĆI MISTERIJ

SVE BLIŽE ISTINI Kineski avion snimio tri predmeta: u bijeloj, crnoj i narančastoj boji

U južni Indijski ocean upućen je brod s opremom za pronalaženje crne kutije
 AFP

NOVO 11.51 - Kineska novinska agencija Xinhua objavila da je posada kineskog zrakoplova koja traga za nestalim Boeingom uočila tri sumnjiva objekta kako plutaju u moru. Prema pisanju te agencije, kineski vojni zrakoplov Ilyushin je s 300 metara visine uočio je tri predmeta bijele, crvene i narančaste boje.

-------------------------

Potraga za nestalim zrakoplovom Malaysia Airlinesa se nastavlja nakon što je Australska uprava za pomorsku sigurnost (AMSA) objavila da je posada jednog novozelandskog zrakoplova u petak uočila krhotine u oceanu, ali za koje ne mogu potvrditi da su od nestalog zrakoplova sve dok ih brodovima ne pokupe.









Australski premijer Tony Abbot izjavio je u subotu kako će na jedan brod koji će krenuti u potragu za zrakoplovom staviti opremu za pronalaženje crne kutije.

- Prevest ćemo je do područja na kojem je mogao pasti zrakoplov te ćemo je koristiti ukoliko budemo imali dobar razlog za to - izjavio je Abbot.

Novozelandski zapovjednik zračnih snaga Kevin Short da se 11 bijelih pravokutnih predmeta nalazi na površini oceana 1600 km zapadno od Pertha.

- Teško ih je identificirati. Sve što se može vidjeti su komadi materijala veličine kvadratnog metra - rekao je Short.

Podsjetimo, vlasti u Australiji premjestili su potragu za nestalim zrakoplovom u južnom Indijskom oceanu na novo područje nakon što su stručnjaci otkrili da je Boeing 777 letio brže nego što su bile prethodne procjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:53