‘NE MOŽE GA DOBITI‘

Talijanski ministar vanjskih poslova tvrdi: ‘Bolsonaro nije tražio talijansko državljanstvo‘

Brazilski mediji izvijestili su nakon nereda Bolsonarovih pristaša u Braziliji da bivši predsjednik traži talijansko državljanstvo

Antonio Tajani i Jair Bolsonaro

 Profimedia/afp/

Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani rekao je u utorak kako bivši brazilski predsjednik Jair Bolsonaro nije tražio talijansko državljanstvo, a ne bi ga mogao dobiti ni da je to učinio.

"On to nije tražio i ne vjerujem da ga može dobiti, što se mene tiče", rekao je Tajani u intervjuu za talijanski radio.

Brazilski mediji izvijestili su nakon nereda Bolsonarovih pristaša u Braziliji u nedjelju da bivši predsjednik traži talijansko državljanstvo.

image

Prosvjed u Sao Paolu

Nelson Almeida/Afp

U nedjelju je tisuće prosvjednika upalo u Kongres, Vrhovni sud i predsjedničku palaču odbijajući priznati Bolsonarov izborni poraz od ljevičara Luiza Inácia Lule da Silve, koji je prije tjedan dana prisegnuo kao predsjednik Brazila.

image

Luiz Inacio Lula da Silva

Mauro Pimentel/Afp

Brazilska policija u ponedjeljak je pritvorila oko 1500 ljudi, dan nakon što su radikalni Bolsonarovi pristaše opljačkali zgradu Kongresa, probili barikade, popeli se na krov i razbijali prozore.

Bolsonaro, koji trenutačno boravi u američkoj saveznoj državi Floridi i u ponedjeljak je hospitaliziran zbog abdominalnih bolova, nikada se nije javno oglasio i priznao gubitak izbora.

image

Jair Bolsonaro u bolnici

-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:29